Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valsts no VAK “Latvija” un Valmieras Drāmas teātra dividendes nepieprasīs

Lai arī likums „Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” paredz, ka valsts kapitālsabiedrības ieskaita daļu peļņas valsts budžetā, Ministru kabineta sēdē otrdien, 13.aprīlī tika nolemts, ka divu Kultūras ministrijas (KM) kapitālsabiedrību – Valmieras drāmas teātra un Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” – valsts budžetā izmaksājamo pērnā gada peļņas daļu par valsts kapitāla izmantošanu atstāt šo organizāciju rīcībā, novirzot to darbības nodrošināšanai un kultūras funkcijas veikšanai, informēja KM pārstāve Dace Vizule.

Šāds lēmums pieņemts, jo, veidojot 2010.gada budžetu, būtiski tika samazināts finansējums kultūras nozarei un dividenžu izmaksa par 2009.pārskata gadu būtiski ietekmētu 2010.gadā  kapitālsabiedrību darbības nodrošināšanai nepieciešamā finansējuma apjomu.Kā pavēstīja D.Vizule, Valmieras drāmas teātris komercdarbību 2009. gadā ir noslēdzis ar peļņu LVL 4 364 apmērā, no kuras Valsts kasē būtu jāieskaita dividendes LVL 3 491.20 apmērā, taču ar valdības rīkojumu šī summa tiks novirzīta teātra ēku apsaimniekošanas segšanai. Šogad plānoti vairāki neparedzēti, taču nenovēršami pasākumi ēkas apsaimniekošanā, to skaitā jumta, remonts, dienesta ieejas kāpņu remonts, kā arī citi remontdarbi. Savukārt Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” peļņas daļa LVL 16 462,40 apmērā tiek atstāta kapitālsabiedrības rīcībā novirzīšanai projekta Eiropas fondu līdzekļu programmā „Centrālā Baltijas jūras reģiona programma- ITERREG IVA 2007.-2013.” paredzēto bezmaksas koncertu Latvijas reģionos līdzfinansējuma segšanai.  Kā norādīja D.Vizule, ‘do koncertu īstenošanas rezultātā kapitālsabiedrība negūst nekāda veida peļņu vai ieņēmumus un tādējādi atšķirīgas dividenžu daļas noteikšana nerada kapitālsabiedrībai ekonomiskas priekšrocības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja