Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ziemas izrāde Vecīša cimdiņš svinēs desmit gadu jubileju

4.februārī plkst.18.30 Latvijas Leļļu teātrī dejas teātra kompānija Stars’ Well (Zvaigžņu Aka) sniegs ziemas dejas izrādi _vecīša cimdiņš, atzīmējot _izrādes desmit gadu jubileju.Savu pirmizrādi Vecīša cimdiņš piedzīvoja 2003.gada 7.februārī un līdz šim sniegtas vairāk nekā pussimts izrādes gan Latvijā, gan ārzemēs.

Kā stāsta izrādes horeogrāfe, režisore Lilija Lipora, "lai arī dejas izrādes kā kultūras produkta mūžs parasti ir īss, Vecīša cimdiņš kopš 2003.gada savulaik dažādos pasākumos ticis spēlēts teju katru gadu. Laika gaitā izrādei pamainījies arī dejotāju sastāvs. Lai arī izrādē izdejotā latviešu tautas pasaka domāta pašiem mazākajiem, tajā risinātas arī pusaudžu un jauniešu attiecības, tādējādi izrāde iepriecinājusi visa vecuma auditoriju, jo dejas teātra valodai nav ne vecuma, ne valodas barjeru".Izrādē apvienota Lilijas Liporas dejas režija un horeogrāfija, Egila Kupča gaismu režija, Sandras Belcānes scenogrāfija, Inetas Konas tērpi, savukārt izrādes mūziku sarakstījis ievērojamais komponists un mūziķis Boriss Rezņiks. Galvenajās lomās dejotāji/aktieri: Madara Luīze Muzikante, Gabija Bīriņa, Reinis Rešetins, Viljams Plešs, Ilga Gruševa, Ramona Remese, Edgars Lipors, Linda Broliša, Arta Lipora vai Liene Dzilna.Dejas atbalsta fonda Zvaigžņu Aka vārdā Lilija Lipora saka paldies visiem, kas piedalījās izrādes veidošanā: PPaldies Babītes vidusskolas bijušajam direktoram, nu jau aizsaulē aizgājušam Broņislavam Rimicānam, kurš sniedza milzīgu morālu atbalstu, deva padomus un līdzdarbojās finanšu piesaistē. Iestudējumā piedalījās Babītes vidusskolas vidusskolēni, no kuriem šodienas iestudējumā joprojām dejo Viljams Plešs (Lāča lomā), visus gadus izrādē ir spēlējusi Daira Kārkliņa (peles loma), taču dzīvesvietas maiņa pirmo gadu nav ļāvusi turpināt piedalīties izrādē. Neskatoties uz to, Daira turpina līdzdarboties, uzturot Zvaigžņu AkAs mājas lapu www.starswell.lv. Izrādē pārsliņu lomā piedalījās arī Babītes PII Saimīte mazās dejotājas, no kurām trīs šobrīd jau ir lielajā sastāvā (Arta Lipora, Linda Broliša un Liene Dzilna). Milzīgs paldies arī scenogrāfei Sandrai Belcānei, kura ir izveidojusi brīnišķīgu skatuves noformējumu un pašu CIMDIŅU. Inetas Konas darinātie tērpi joprojām izskatās kā tikko uzšūti. Savukārt Borisa Rezņika mūzika ir savā vienkāršībā ģeniāla, precīza un katru tēlu absolūti raksturojoša - perfekta mazajam skatītājam. Sākot ar šo izrādi, turpinās mana un gaismu burvja Egila Kupča sadarbība vairāku gadu un projektu garumā. Paldies visiem!"

Vecīša cimdiņš ir pirmais Zvaigžņu Akas dejas izrādes iestudējums.

Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās vai mājas lapā www.bilesuparadize.lv.

Dzīvoja sirms vecītis. Reiz viņš gāja uz mežu pēc malkas. Te vecītim iegribējās iedegt pīpi. Cikām viņš azotē meklēja pīpi, tabaku un šķiltavas, tikām pazaudēja vienu cimdiņu. Bēgdami no sala, cimdiņā ielīda muša, pelītes, lapsa, vilks, lācis un sāka no prieka dancot. Atskrēja gailītis un aizdziedāja „Kikerigū”.Dancotāji nobijās un skriedami saplēsa cimdiņu. Citu dienu vecītis atkal gāja uz mežu. Varbūt atradīs cimdiņu? Bet tur viņš satika..

Vairāk informācijas www.starswell.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja