Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Satori aicina diskutēt par ziedošanas kultūru Latvijā

Interneta žurnāls Satori sāk kampaņu Bez upura nav uzvaras, kurā aicina diskutēt par ziedošanas kultūru Latvijā kā nepieciešamu pilsoniskās atbildības izpausmi. Kampaņas centrālais notikums ir priekšlasījumi un publiska diskusija Birojnīcā 8. oktobrī plkst. 19.00. Paralēli tam Satori vāc ziedojumus žurnāla darbības uzturēšanai, informēja biedrības Ascendum pārstāvji.

Kampaņa Bez upura nav uzvaras ilgs no 3. līdz 18. oktobrim, un tās centrālais notikums būs priekšlasījumi un diskusija Birojnīcā 8. oktobrī plkst. 19. Ar priekšlasījumiem par ziedošanas kultūru un pilsonisko atbildību Latvijā uzstāsies viens no labdarības maratona Dod pieci! veidotājiem Toms Grēviņš, aktīviste Lolita Tomsone un psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs. Priekšlasījumiem sekos diskusija, ko vadīs mediju eksperte Rita Ruduša, piedalīsies Toms Grēviņš, Lolita Tomsone, ziedošanas kampaņu veidotāja un reklāmiste Una Rozenbauma, Ģertrūdes ielas teātra vadītāja Maija Pavlova un biedrības Ascendum vadītāja Zaiga Pūce. Vakara gaitā viesiem būs iespējams nobaudīt īpašo Satori Upurvīnu, kas kampaņas laikā būs nopērkams arī restorānā Tinto, kafejnīcā Osiris un bāros Ezītis miglā.

Vārdam "ziedošana" nereti piemīt lūdzoša, glābjoša noskaņa: esam raduši ziedot, lai labotu jau notikušu ļaunumu – palīdzētu dabas katastrofās cietušajiem, trūcīgajiem, slimajiem. Satori vēlas akcentēt ziedošanu kā normālu pilsoniskās atbildības praksi, ar ko aktīvi iesaistīties izglītotākas un empātiskākas sabiedrības veidošanā, tāpēc kampaņas laikā, runājot par ziedošanu, lietosim vārdu "upurēšana":

"Mēs katru dienu upurējam kaut ko sev svarīgu. Liekam uz upura altāra miegu, laiku, nervus un reputāciju. Ceram, ka dievi būs labvēlīgi un dos pretī slavu, paaugstinājumu, cieņu un gudrus, veselus bērnus. Tā nu tas ir, viss kaut ko maksā. Arī Satori saturs. Un sabiedrība, kurā ir patīkami dzīvot un pašrealizēties, nav izņēmums. Tāpēc mēs aicinām kopīgi piedalīties upurēšanas rituālā, atsakoties no kaut kā patiešām dārga. No dažiem saviem eiro.

Katrs upurētais eiro palīdzēs mums cīnīties ar meliem, bezatbildību, tuvredzību un vienaldzību. Bet kas man par to būs? Iespējams, tā būs pasaule, kurā biežāk gribas iziet uz ielas. Bez upura nav uzvaras."

 

Top komentāri

Kx
K
Kopš Šlāpins ir prom, diemžēl Satori ir zaudējis intelektuālo piesitienu, pārvēršoties par tādu hipsteru verbālās caurejas vietu. Bet nu, ja jaunieši grib skaisti dzīvot, tad jau ir jādiedelē,
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja