Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Baltijā stiprākie roboti - galvenokārt no Lietuvas

1.maijā Robotika 2009 ietvaros tika noskaidroti Baltijas valstu stiprākie roboti, un visvairāk lauru plūkuši Lietuvas pārstāvji, informēja sacensību pārstāvji.

Visprestižākajā trīs kilogramu Sumo robotu klasē uzvarēja Vitālija Rodnova konstruētais "Master of Disaster" no Klaipēdas, aiz sevis atstājot sīvākos konkurentus no Tallinas Robotikas kluba.

Roomba sumo klasē visu goda pjedestālu aizņēma Lietuvas komandas, kuru sadzīves roboti konkurentus pārsteidza ar oriģināliem satvērējiem un stūmējlāpstām. Latvijas godu šajā klasē vislabāk aizstāvēja Linda Rulle no Latvijas Radio komandas, kura vienīgā nokļuva līdz finālam un spēja Lietuvas robotiem atņemt vairākus punktus. Lindas dzelteni pūkainais robots "Winnebago" izpelnījies arī īpašu skatītāju atzinību par dizainu.

Arī mini sumo un robotu-līnijsekotāju sacensībās uzvarēja Lietuvas komandas, bet Latvijai vienīgo uzvaru šogad atnesa Latvijas Universitātes komandas Laidars līnijsekotājs "Negantais lops", kas visus pārspēja šķēršļu trasē.

Sumo robotu uzdevums, līdzīgi kā japāņu sumo cīņā, ir pretinieka izstumšana ārpus ringa, bet līnijsekošanas robotiem ir visātrāk jāizbrauc trase - uz balta fona uzzīmēta melna līnija. Visiem robotiem jābūt pilnībā autonomiem, un sacensību laikā tos vada vienīgi programmas algoritms.

Šogad Robotikas sacensībās piedalījās 60 roboti, 30 komandas un 75 dalībnieki - gan skolēni, gan studenti, gan pieredzējuši robotu inženieri, informē rīkotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja