Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpils uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu kandidēs kopā ar Rēzekni un visu Latgales reģionu

Latgales pašvaldības ir parakstījušas sadarbības memorandu par sadarbību Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 programmas veidošanā, aģentūru informēja Daugavpils domē.

Pašvaldībā apgalvoja, ka Daugavpils Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027 pieteikumam izveidojusi Latvijā vēsturiski lielāko sadarbības tīklu un nozīmīgajam titulam kandidēs kopā ar Rēzekni un visu Latgales reģionu.

Latgales reģiona pašvaldības parakstījušas sadarbības memorandu, vienojoties par sadarbību Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 programmas veidošanā. Sadarbības memorandu parakstījuši Latgales pilsētu un novadu domju priekšsēdētāji.

"Kā Eiropas kultūras galvaspilsētas titula kandidāti, mēs radām starptautiskas nozīmes kultūras programmu Latgales reģionā. Tā veicinās laikmetīgu kultūras notikumu un produktu radīšanu un pieejamību, kultūras un radošo industriju nozarē strādājošo profesionālo izaugsmi, iedzīvotāju mūžizglītību kultūras jomā un pilsonisko aktivitāti," uzskata Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (Latgales partija).

Savukārt Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne ir pārliecināta, ka šis ir Latgalei stratēģiski svarīgs projekts un Latgales pašvaldības kopīgi popularizēs Latgales reģiona kultūras mantojumu, laikmetīgo mākslu un tradīcijās balstītu kultūras un radošā tūrisma piedāvājumu, attīstot Daugavpili un Latgali kā starptautiski atpazīstamu galamērķi.

Jau ziņots, ka Daugavpils pašvaldība gatavos pieteikumu konkursam, lai cīnītos par titulu Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027.

2027.gadā Latvijai otro reizi ir pienākusi kārta rīkot Eiropas Kultūras galvaspilsēta, otra pilsēta tiks izvēlēta no Portugāles. Kā zināms, 2014. gadā Eiropas galvaspilsētas gods bija Latvijas galvaspilsētai Rīgai un Ūmeo pilsētai Zviedrijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja