Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Decembra vidū interneta radio Tīrkultūra translēs no Āgenskalna galerijas Smilga

No 13. līdz 16. decembrim interneta radio Tīrkultūra mājos Āgenskalna galerijā Smilga un translēs performances, raidījumus un dīdžeju uzstāšanās.

Pēc darbīga rudens radio Tīrkultūra atgriežas Smilgas telpās Eduarda Smiļģa ielā, lai pulcētu domubiedrus un rīkotu uzstāšanās, kas ikvienam klausāmas interneta radio platformā un Tīrkultūra mobilajā lietotnē.

Pasākuma kulminācija būs Tīrkultūras draugu un atbalstītāju Ziemassvētku svinības, kuras papildinās ne tikai svētku galds, bet arī plaša mūzikas programma klātienē, ēterā un video tiešraidē. 16. decembra pasākumā uzstāsies Vlads Saveļjevs, Marta Ansone un Kristaps Krāsains, kā arī Alise Ģelze.

Šī radošā nedēļa radio ēterā būs īpaša, jo Tīrkultūras komandu ir papildinājuši mūziķi un dīdžeji, kuri sagatavojuši īpašas uzstāšanās un performances, ko varēs klausīties radio un vērot video straumēšanas platformā Mixcloud. Uzstāšanās grafiks tiks publicēts Tīrkultūras sociālo mediju kontos.

Par gaidāmo notikumu stāsta projekta līdzdibinātājs Rolands Pēterkops: "Galerijā paredzēta arī kvadrofonisku ierakstu atskaņošana. Tai pat laikā Negaidīto Avotu Audio galerijas radio saturu var uztvert kā negaidītu skaņu telpu, notikumu kopumu, kur reizēm atnāk kas negaidīts. Uz to mēs arī ceram šo dienu laikā galerijā Smilga."

Klausies un skaties tiešraidē:
https://www.tirkultura.lv/
https://www.mixcloud.com/tirkultura/

 

Tīrkultūra ir laikmetīgās mākslas un mūzikas projekts, kas ceļo radio viļņos jau kopš 2015. gada. Projekta centrā ir sabalansēts skaņas saturs, ko uztur vairāki autorraidījumi un pastāvīgi mainīgi noskaņu atskaņojumu saraksti jeb pleilistes. Tīrkultūra veido Rīgas melomānu komūnas radio, sadarbojoties ar darīt gribošiem mūzikas mīļiem un atspoguļojot laikmetīgās skaņas un mūzikas vērtības, eksperimentus, vietējo mūziķu darbus.

Ik piektdienu Tīrkultūras ēterā dzirdams mākslninieka Krišjāņa Elvika raidījums Friday Express, savukārt otrdienu vakaros skan Kaspara Groševa pārraides NSJT ieraksti no radio arhīviem.

Par atbalstu notikuma realizācijā var pateikties Valsts Kultūrkapitāla fondam, Valmiermuižas alum un Kokmuižai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja