Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzintaru koncertzālē notiks Belvederes operdziedātāju konkursa fināls

21. aprīlī plkst. 17 Dzintaru koncertzālē notiks 40. Starptautiskā Hansa Gābora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa Baltijas reģiona atlases kārta, kurā piedalīsies jaunie dziedātāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Savukārt 11. jūnijā Dzintaru koncertzālē jau otro reizi notiks Belvederes konkursa fināla koncerts

Baltijas atlases tūres žūrijā strādās Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis, Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš un diriģents Ilmārs Lapiņš. Konkursa pirmās atlases kārtas Eiropā, Kanādā un ASV notiek jau no 5. februāra, un reģistrācija konkursam turpinās.

Prestižais Vīnes kameroperas dibinātāja Hansa Gābora vārdā nosauktais konkurss var kļūt par izšķirošu notikumu jauno dziedātāju karjerā. Konkursā viņi var iegūt ne tikai naudas balvas, bet arī sadarbības piedāvājumus. Jau 40 gadu konkurss jaunajiem vokālistiem ver durvis uz pasaules prestižākajām operas skatuvēm. Iepriekšējo dalībnieku un laureātu vidū ir operas zvaigznes Elīna Garanča, Andžela Georgiu, Marina Meščerjakova, Ildiko Raimondi, Irina Samoilova un Staņislavs Švecs. 

Belvederes konkursa zīmīgajā jubilejā no 4. līdz 11. jūnijam otro reizi fināls notiks Dzintaru koncertzālē, kur pirms četriem gadiem konkurss tika aizvadīts ar lieliem panākumiem. 

Konkursā tiks pasniegtas trīs galvenās balvas, skatītāju simpātiju balva un starptautiskā plašsaziņas līdzekļu pārstāvju žūrijas balva. Belvederes konkursā jaunajiem dziedātājiem ir unikāla iespēja savu talantu atklāt pasaulē atzītiem operas ekspertiem. Fināla kārtu žūrijā strādās opernamu pārstāvji, kā arī mākslinieciskie un dziedātāju atlases direktori, turklāt daudzi aģenti, opernamu un koncertzāļu pārstāvji ik gadu apmeklē finālu kā viesi. Tieši tāpēc konkurss ir tik svarīgs jaunajiem talantiem. 

2021. gads konkursa rīkotājiem bijis izaicinājumu pilns. Tomēr, par spīti grūtajiem apstākļiem (trešdaļai sākotnēji reģistrēto 1246 dziedātāju nācās atcelt savu dalību atlases kārtās), aptuveni 100 jauno mākslinieku no 31 valsts devās uz Erfurti, lai 2021. gada jūnijā piedalītos Belvederes konkursa finālā. Tika pasniegtas deviņas balvas, kā arī noslēgti septiņi sadarbības līgumi ar opernamiem vai festivāliem.  

Pretendenti dalībai šā gada konkursa var pieteikties līdz 14. aprīlim, aizpildot reģistrācijas veidlapu konkursa mājaslapā

Informācija par atlases tūri Jūrmalā ir pieejama šeit

Informācija par Belvederes vokālistu konkursu: www.belvedere-competition.com 

Baltijas reģiona atlases kārtu Jūrmalā klausītāji varēs apmeklēt bez maksas – ielūgumus var saņemt Biļešu paradīzes un Dzintaru koncertzāles kasēs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja