Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Fonds Viegli Kuldīgā iestādījis kulturālos kartupeļus

Arī šogad 3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, Kuldīgā iestādīti kulturālie kartupeļi. Šogad kulturālo kartupeļu lauks Pārventas parkā Kuldīgā veltīts darītājiem – cilvēkiem, kas ar savu veikumu ir veidojuši mūsu tautas garīgo stāju un kalpo par piemēru citiem, informēja fonda pārstāvji.

Kulturālo kartupeļu lauku šogad papildina vieni no rosīgākajiem dabas iemītniekiem - bites. Bišu māja, kurā vasaras sākumā būs jau ap 10 000 liela bišu saime, veidota sadarbībā ar bitenieku Uģi Mālnieku. Līdztekus esošajai mākslas instalācijai, piknika vietai Vēl daudz lielāks galds virs mana galda lauka apmeklētāji var apskatīt izstādes Kur Zeme Tā ekspozīcijas fragmentus.

"Trešo kulturālo kartupeļu sezonu gaidījām ar nepacietību, jo plānotas vairākas cilvēkus iesaistošas aktivitātes pie lauka Pārventas parkā. Jau jūnijā atklāsim trīs "augtuves" – mazas mājiņas – turpat pie kulturālo kartupeļu lauka, kurās būs ekspozīcija par lieliem latviešiem no Latvijas kultūras kanona. Interaktīvajās "augtuvēs" varēs iepazīties ar Ēvalda Valtera, Aleksandra Čaka un Zentas Mauriņas veikumu," stāsta Kartupeļu lauka radio vadītājs Emīls Lukjanskis.

Kulturālo kartupeļu laukā tradicionāli iestādītas kartupeļu šķirnes Brasla un Magdelēna. Līdzās kartupeļiem iesēts arī baltais āboliņš un saulespuķes. Savukārt, bišu māja, kas atrodas kartupeļu lauka vidū, īpaša ar to, ka tajā cilvēks var apgulties un uz mirkli pazust pasaulē, kas pazīstama bitēm un kartupeļiem. "Lieli un darbīgi cilvēki, viņu stāsti kalpo par iedvesmu mums arī šogad. Turpinām lasīt un stāstīt citiem par Imanta Ziedoņa Kurzemīti. Šosezon dosimies arī vairākās ekspedīcijās pa visu Latviju, lai iepazītu un aprakstītu mūsdienu lielos cilvēkus," sola Emīls Lukjanskis.

Kulturālo kartupeļu lauks turpina attīstīties kā kultūrvieta Kuldīgā, kas izklaidē un vedina izzināt Imanta Ziedoņa darbā Kurzemīte paustās vērtības neierastā veidā. Ziedoņa muzejs pēta un kopā ar Imanta Ziedoņa fonda Viegli veidoto Kartupeļu lauka radio atspoguļo, materializē grāmatā paustās vērtības. Kartupeļu lauka radio  ir platforma stāstiem par lieliem cilvēkiem, kur labo radīt un raidīt. Visām kulturālā kartupeļu lauka aktivitātēm iespējams sekot līdzi Kartupeļu lauka radio sociālo mediju profilos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja