Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izsludināts konkurss par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pūtēju orķestru koncerta māksliniecisko koncepciju

Latvijas Nacionālā kultūras centrs (LNKC) izsludinājis konkursu XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pūtēju orķestru koncerta mākslinieciskā koncepcija. Tā mērķis ir noteikt labāko mākslinieciskās koncepcijas ieceri un dalībnieku, kas nodrošinās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pūtēju orķestru koncerta īstenošanu 2023. gada 5. jūlijā, informēja LNKC pārstāve Lana Kazlauskiene.

Konkursa darba uzdevums ir izveidot pūtēju orķestru koncerta māksliniecisko koncepciju, tajā ietverot režisorisko ieceri, repertuāra izvēles principus un vismaz pusi no plānotā repertuāra, izvēlētās koncerta vietas analīzi un citas konkursa nolikuma prasības.

Pūtēju orķestru koncerta mērķis ir vienotā mākslinieciskā koncertā parādīt folkloras muzicēšanas tradīciju pārmantojamību, pūtēju orķestru labākās tradīcijas "ziedu laikos", mūziķu spēlētprasmi kā pašcieņas avotu, pūtēju orķestru tālākvirzību no tautas dziesmu apdarēm uz mūsdienīgu koncerta repertuāru, kā arī citu mūsdienu mūzikas žanru un stilu attīstību.

Koncerta tēma: Pūtēju orķestri mūža godos: Tradīciju spēks. Pārmantošana. Tālākvirzība.

Atslēgas vārdi: Elpa. Skaņa. Vēstījums.

Konkurss notiks divās kārtās: pirmā kārta – mākslinieciskās koncepcijas piedāvājuma izvērtējums, otrā kārta – sarunu procedūra. Piedāvājumus izvērtēs LNKC izveidota komisija – jomas speciālisti vismaz piecu cilvēku sastāvā, ieskaitot komisijas priekšsēdētāju.

Piedāvājumi konkursa pirmajai kārtai iesniedzami līdz 2021. gada 14. maijam LNKC birojā personīgi vai ierakstītā pasta sūtījumā. 

Konkursa nolikums pieejams LNKC tīmekļvietnē www.lnkc.gov.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja