Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Grupa ar izcilu reputāciju

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Viesi. 6. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies franču poproka grupa Phoenix. Mūziķi iepazīstinās ar savu albumu Alpha Zulu (2022), kas pandēmijas laikā tika ierakstīts vienā no Luvras pils spārniem – Dekoratīvās mākslas muzejā izvietotajā studijā. Phoenix ir viena no pasaulē iecienītākajām franču grupām, tā izveidota 1995. gadā Versaļā. Apvienība ir slavena ar savu gaumi, un tai ir izcila reputācija kolēģu vidū: Phoenix draudzējas un sadarbojas ar dueta Daft Punk dalībniekiem, neatkarīgā roka varoni Beku, grupas Vampire Weekend līderi Ezru Kēnigu un citiem. Phoenix vokālista Tomā Marsa sieva ir kinorežisore Sofija Kopola. Kvarteta ceturtais disks Wolfgang Amadeus Phoenix (2009) tika novērtēts ar balvu Grammy kategorijā Labākais alternatīvās mūzikas albums.

Phoenix
Siguldas pilsdrupu estrāde 6.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,50

***

Apvienības M83 nemainīgais radošais līderis ir Antonī Gonsaless. Publicitātes foto

Elektronika. Jau nākamajā dienā pēc Phoenix turpat Siguldā notiks franču elektroniskās mūzikas projekta M83 koncerts. Apvienības nemainīgais dalībnieks un radošais līderis ir Antonī Gonsaless. M83 daudzslāņainajā skanējumā dominē ģitāras un sintezatori. Antonī Gonsalesu iedvesmo 80. gadu estētika un tādas ikonas kā My Bloody Valentine, Smashing Pumpkins, Depeche Mode, Tangerine Dream un Žans Mišels Žārs.

M83
Siguldas pilsdrupu estrāde 7.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,50

***

Šovs. Sestdien, 3. jūnijā, Mežaparka Lielajā estrādē ansamblis Dagamba uzstāsies ar programmu Bach Against the Machine, kurā Johana Sebastiāna Baha mūzika satiksies ar rokgrupas Rage Against the Machine dziesmām.

Dagamba
Mežaparka Lielajā estrādē 3.VI plkst. 21
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25–45

***

Pianists Behzods Abduraimovs spēlēs Sergeja Prokofjeva Otro klavierkoncertu. Publicitātes foto

Klasika. Sestdien, 3. jūnijā, Lielajā ģildē savu septiņpadsmito koncertsezonu noslēgs diriģenta Normunda Šnē vadītais kamerorķestris Sinfonietta Rīga. Pasaulē novērtētais uzbeku pianists Behzods Abduraimovs spēlēs Sergeja Prokofjeva Otro klavierkoncertu. Programmā ir iekļauta arī Jozefa Haidna 87. simfonija un Konlona Nankarova Studija mehāniskajām klavierēm Nr. 7 pārlikumā kamerorķestrim. 

Sinfonietta Rīga
Lielajā ģildē 3.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Pirmizrāde. Rīgas cirkā notiks režisores Ivetas Poles un vēl septiņu mākslinieču veidota, Latvijas un Igaunijas sadarbībā tapuša iestudējuma Malleus Maleficarum. Jaunais līgums pirmizrāde. 1486. gadā sarakstītais Malleus Maleficarum jeb Raganu veseris vairākus gadsimtus bijis pasaulē visvairāk pārdotā grāmata pēc Bībeles. Grāmata izvērš juridiski teoloģisku teoriju par sievietes dabu, to attēlojot kā normālās (vīriešu) pasaules apgriezto spoguli un pierādot, ka sievietes jau pēc būtības ir bīstamas un neuzticamas. "Mūsu komanda, lasot šo grāmatu, sev uzdeva jautājumu par nākotni. Kas mēs būsim tad, kad viss būs beidzies?" saka izrādes autores.

Malleus Maleficarum
Rīgas cirkā 3.–5.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Lielās mūzikas balvas laureāts Guntars Freibergs atskaņos Riharda Zaļupes jaundarbu Koshi. Publicitātes foto 

Kamermūzika. 7. jūnijā Mazajā ģildē Rīgas festivāla koncertā muzicēs saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālisti Reinis Tomiņš un Guntars Freibergs. Skanēs Astora Pjacollas, Akiras Jujamas, Kloda Pikoro un Gabriela Ortisa opusi. Programmas īpašā intriga ir Riharda Zaļupes jaundarbs Koshi – Lielās mūzikas balvas laureātam Guntaram Freibergam rakstītās variācijas apskaņotai marimbai. 

Koncerts
Mazajā ģildē 7.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja