Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Depeche Mode un mūžības skartie

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. Svētdien, 6. augustā, Tallinas Dziesmu svētku estrādē notiks angļu grupas Depeche Mode pasaules turnejas Memento Mori koncerts. Savā jaunajā šovā DM dalībnieki Mārtins Gors un Deivs Gahans aizkustinoši un iespaidīgi godina kolektīva trešā dalībnieka Endrū Flečera (1961–2022) piemiņu. Koncertā skan šogad iznākušā albuma Memento Mori dziesmas un galvenie DM repertuāra hiti. Ar savu daiļradi, klātbūtni un enerģiju Depeche Mode paradoksāli atgādina, ka nekas šajā pasaulē nav mūžīgs. Iespējams, tāpēc 2023./2024. gada turneja ir fenomenāli veiksmīga – līdz nākamā gada aprīlim kopumā plānoti 113 koncerti. Atgriešanās Baltijā turnejas laikā nav paredzēta. Ja mūziķi nebrauc pie mums, mēs braucam pie viņiem – svētdien uz Tallinu! Vairāk par albumu Memento Mori lasiet šeit.

Depeche Mode
Tallinas Dziesmu svētku estrādē 6.VIII plkst. 17
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 79,90

***

Čellists Miša Maiskis šogad svin 75 gadu jubileju. Publicitātes foto 

Klasika. Šovakar Dzintaru koncertzālē notiks Rīgā dzimušā pasaulslavenā čellista Mišas Maiska koncerts, kas ir veltīts viņa 75 gadu jubilejai. Miša Maiskis uzstāsies kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga Normunda Šnē vadībā. Čellista spēlei ir raksturīgs vulkānisks temperaments, smalka poēzija, spoža tehnika un emocionāls dziļums. Koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Jozefa Haidna, Pētera Čaikovska un Maksa Bruha opusi.  

Miša Maiskis
Dzintaru koncertzālē 3.VIII plkst. 20 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–50

***

Mūzika. Sestdien, 5. augustā, Liepājas simfoniskais orķestris aicina uz ikgadējo muzikālo piedzīvojumu Liepājas skaņas Rundāles pilī. Programmā ir iekļauta koncertsaruna (plkst. 16) un divi koncerti (plkst. 19 un 22). 

Liepājas skaņas
Rundāles pilī 5.VIII 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–20

***

Franču aktieri Lea Drikēra un Alēns Šabā filmā Neticami, bet patiesi. Publicitātes foto

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem nonāk franču režisora Kventina Dipjē komēdija Neticami, bet patiesi/Incroyable mais vrai (2022). Dipjē ir viens no smalkākajiem mūsdienu absurdistiem. Filma ir filosofiska pasaka, ironiska impresionistiska fantāzija par novecošanu, mīlestības meklējumiem un neapmierinātību, kas neliek mieru pusmūža cilvēkiem. Lomās: Alēns Šabā, Lea Drikēra, Benuā Mažimels un Anaisa Demustjē. Interviju ar režisoru Kventinu Dipjē lasiet šeit.

Neticami, bet patiesi
Režisors Kventins Dipjē
Kinoteātros no 4. augusta

***

Deja. Sestdien, 5. augustā, Dzintaru koncertzālē jau 23. reizi notiks baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā (korektāk to būtu saukt par baleta vakaru, nevis festivālu), kura programmu veido horeogrāfs Aivars Leimanis. Uzstāsies ārzemju viesi, pašmāju dejotāji, kā arī Rīgas Baleta skolas audzēknes un absolventes. Berlīnes Valsts baletu pārstāvēs latviešu prīma Evelīna Godunova. Koncertā dejos Latvijas Nacionālā baleta solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Justīna Teličena, Ivanna Sulima, Antons Freimans, Dariuss Florians Katana, Kristaps Jaunžeikars, Roberts Naje, Aleksandrs Osadčijs un Germans Ševčenko.

Baleta festivāls
Dzintaru koncertzālē 5.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

***

Britu zvaigzne Timotijs Spols filmā Pēdējais autobuss. Publicitātes foto 

Kino. Eiropas filmu cienītāji var pievērst uzmanību skotu režisora Gilisa Makinona drāmai Pēdējais autobuss/The Last Bus (2021). Britu zvaigzne Timotijs Spols atveido atraitni, kurš pēc sievas nāves dodas uz otru valsts galu, izmantojot tikai vietējos satiksmes autobusus (tajos seniors var braukt bez maksas). Brauciena maršruts ir dziļi simbolisks. Ceļojumā Toms kļūst par slavenību un atrod jaunu dzīves jēgu.

Pēdējais autobuss
Režisors Giliss Makinons
Jau tagad kinoteātros 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja