Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 2. septembris
Lizete, Elīza, Zete

KDi iesaka: Bārbija un Openheimers atkal kopā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. Svētdien, 21. jūlijā, kinoteātrī Forum Cinemas varēs noskatīties divas 2023. gada populārākās amerikāņu filmas – režisores Grētas Gērvigas eksistenciālo komēdiju Bārbija un režisora Kristofera Nolana biogrāfisko drāmu Openheimers. Šīs filmas iznāca uz ekrāniem vienā dienā – pērnā gada 21. jūlijā –, un to konkurence par skatītāju uzmanību, vietu mūsdienu kultūras vēsturē un balvām kļuva par vienu no pagājušās sezonas galvenajām intrigām. Ambiciozais, maskulīnais trilleris Openheimers ieguva septiņus Oskarus, savukārt Bārbijas feministiskā (īstenībā – absolūti universālā) ironija joprojām iedvesmo visplašāko auditoriju, kurā ir daudz dažādu paaudžu intelektuāļu. Katra filma 21. jūlijā tiks demonstrēta divos seansos, un tie ir saplānoti tā, ka varēs noskatīties vienu filmu pēc otras.   

Filmas
Kinoteātrī Forum Cinemas 21.VII
Bārbija plkst. 12 un 17.55, Openheimers plkst. 14.15 un 20.30

***

Soprāns Inga Kalna piedalīsies Jūrmalas festivāla galā koncertā 20. jūlijā. Publicitātes foto 

Klasika. Dzintaru koncertzālē turpinās Jūrmalas festivāls. Šovakar Aināra Rubiķa diriģētajā programmā līdzās jaunajiem talantiem piedalīsies tenors Aleksandrs Antoņenko un vijolniece Kristīne Balanas. 19. jūlijā varēs apmeklēt Barselonas flamenko baleta izrādi Karmena. 20. jūlijā koncertā, ko diriģēs ukraiņu maestro Andrijs Jurkevičs, skanēs operu ārijas, dalībnieku vidū būs soprāns Inga Kalna un Aleksandrs Antoņenko.

Jūrmalas festivāls
Dzintaru koncertzālē 18.–20.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–50

*** 
 
Māksla. Galerija Bastejs atklās savu vasaras terasi Jūrmalā ar Helēnas Heinrihsones izstādi. Tā būs skatāma no 20. jūlija līdz 20. augustam (no trešdienas līdz sestdienai; pirmdienās un  otrdienās – ar iepriekšēju pieteikšanos). 

Helēna Heinrihsone
Galerijas Bastejs vasaras terasē (Skultes iela 10, Priedaine) 20.VII–20.VIII

***
Dziedātāja Kristīne Prauliņa ar grupu The Soulful Crew izpildīs oriģinālmūzikas programmu. Publicitātes foto

Džezs. Piektdien, 19. jūlijā, Liepājā uzstāsies dziedātāja Kristīne Prauliņa ar savu domubiedru apvienību The Soulful Crew (tās skanējumā ir gan intīmi un trausli dziesminieku motīvi, gan pilnskanīga soulmūzika, gan roķīgs džezs), kā arī leģendārās grupas Remix dalībnieki Uldis Marhilevičs un Aivars Hermanis, kuri kopā ar Latvijas Radio bigbendu spēlēs Remix instrumentālos hitus jaunā aranžējumā.

Koncerts
Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! 19.VII plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–35 

***

Klasika. 23. jūlijā Ventspilī un 25. jūlijā Cēsīs uzstāsies Orchester der Musikfreunde Bremen – Brēmenes Mūzikas draugu orķestris – diriģenta Ridas Murtadas vadībā. Mūziķiem uz skatuves pievienosies latviešu pianiste Sana Villeruša, kura spēlēs solo Friderika Šopēna Pirmajā klavierkoncertā. Programmā ir iekļauta arī Antona Bruknera Uvertīra sol minorā un Roberta Šūmaņa Ceturtā simfonija. Brēmenes Mūzikas draugu orķestrim ir vairāk nekā simt gadu vēsture – tas dibināts 1922. gadā un vienmēr ir apvienojis mūziķus, kas ikdienā ir aizņemti citās profesijās (ar dažiem izņēmumiem).  

Koncerts
Ventspils koncertzālē Latvija 23.VII plkst. 18 (biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10), Cēsu koncertzālē 25.VII plkst. 19 (ieeja bez maksas) 

***

Ainara Virgas jubilejas koncertā skanēs populārākās un zīmīgākās latviešu roka kompozīcijas. Publicitātes foto 

Rokmūzika. 22. jūlijā Dzintaru koncertzālē 60 gadu jubileju svinēs rokmūziķis Ainars Virga. Skanēs populārākās un zīmīgākās latviešu roka kompozīcijas – no Dzimtās valodas un Dieva dēla līdz Ainara Virgas jaunākajām dziesmām. Koncertā piedalīsies Līvi, Liepājas brāļi, Igo, Ieva Akuratere, Olga Rajecka, Tomass Kleins, Guntars Račs, Uldis Marhilevičs un citi mūziķi, kuri ir spēlējuši svarīgu lomu jubilāra dzīvē. 

Ainars Virga
Dzintaru koncertzālē 22.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–60

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja