Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

KDi iesaka: Dons sola īpašu vakaru mums visiem

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Popmūzika. Ir klāt vasaras vērienīgākais pašmāju popmūzikas šovs – sestdien, 17. augustā, Daugavas stadionā uzstāsies Dons. Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē viņš ieņēma 16. vietu, taču saviem Latvijas faniem Dons ir numur viens. Mūziķis tikko ir izdevis savu devīto studijas albumu Laiks, un tieši laiks kļūs par viņa uzstāšanās tematisko vadmotīvu. "Laiks mani ir atvedis no sapņa par pirmo dziesmu līdz koncertam stadionā," saka Dons. "Būs pārsteiguma viesi, būs jaunas dziesmas, būs darbi no manas karjeras pirmsākumiem. Šī ir lielākā skatuve, uz kuras līdz šim esmu kāpis solokoncertā. Protams, ir satraukums, bet jūtos saviļņots un pateicīgs par iespēju izpildīt savu mūziku tik daudziem klausītājiem. Apsolu, ka šis būs īpašs vakars mums visiem," apgalvo mākslinieks. 

Dons
Daugavas stadionā 17.VIII plkst. 20
Biļetes eKase.lv EUR 45–120 

***
Elektroniskās mūzikas autors un multimediju mākslinieks Franks Vigrū. Publicitātes foto

Opera. Šodien un rīt, 15. un 16. augustā, kultūras telpā Hanzas perons skanēs franču elektroniskās mūzikas autora un multimediju mākslinieka Franka Vigrū (1973) elektroopera Kritieni/Chutes. Tā ir gan izrāde, gan performance, gan audiovizuāla instalācija. Savos darbos Franks Vigrū, kurš ir arī ģitārists un improvizētājs, apvieno jaunos medijus un dažādus skatuves mākslas veidus. Viņa spektrs ir ļoti plašs – no elektroakustiskās mūzikas līdz avangarda rokam.  

Kritieni
Hanzas peronā 15., 16.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 45 

***

Filma. Kinoteātris Splendid Palace 21. augustā atklās sezonu ar itāļu režisora Bernardo Bertoluči 1972. gada erotisko drāmu Pēdējais tango Parīzē. Galvenās lomas atveido Marlons Brando, Marija Šneidere un Žans Pjērs Leo.

Pēdējais tango Parīzē
Kinoteātrī Splendid Palace 21.VIII plkst. 19
Biļetes EUR 7,50–10

***

Jānis Mitrēvics. Jauns vīrietis. Audekls, eļļa, digitāldruka. 180 x 200 cm. 2024 

Māksla. Galerijā Māksla XO notiks Jāņa Mitrēvica izstāde Re-evolūcija. Jānis Mitrēvics ir viens no pirmajiem postmodernistiem Latvijas glezniecībā. Kopš 80. gadiem mākslinieks ir pazīstams ar savu raksturīgo neoekspresionisma stila glezniecību. Izstādei Re-evolūcija viņš ir radījis darbus, kas ietver gan sociālo kritiku, gan kultūras revīziju, gan paša transformāciju, uzsver galerijas Mākslas XO vadītāja Ilze Žeivate.

Jānis Mitrēvics
Izstāde Re-evolūcija 
Galerijā Māksla XO 15.VIII–21.IX

***

Festivāls. Šovakar tiks atklāts Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotais 27. Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāls: koris Latvija un kamerorķestris Sinfonietta Rīga poļu diriģenta Zbigņeva Gracas vadībā atskaņos trīs meistardarbus – Fēliksa Mendelszona-Bartoldi 42. psalmu Wie der Hirsch schreit, Volfganga Amadeja Mocarta Kronēšanas mesu un moteti Exsultate, jubilate, ko dziedās soprāns Inga Šļubovska-Kancēviča. Nākamajā festivāla koncertā 21. augustā koris Latvija igauņu diriģenta Mika Ileojas vadībā izpildīs Perta Ūsberga, Rūdolfa Tobiasa, Gustava Mālera, Tenu Kervitsa un Arnolda Šēnberga opusus.

Koncerti
Rīgas Sv. Pētera baznīcā 15., 21.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Jānis Liepiņš diriģēs orķestra Rīga koncertu Rīgas Domā. Foto – Aiga Rēdmane 

Klasika. 20. augustā Rīgas Domā pie orķestra Rīga pults stāsies diriģents Jānis Liepiņš, kurš pašlaik ir Manheimas Nacionālā teātra pirmais kapelmeistars. Koncertā piedalīsies ērģelnieks Aigars Reinis. Programmā – Johans Sebastiāns Bahs, Antons Brukners un Bendžamins Britens. Klausītāji dzirdēs arī angļu raga maigo balsi Baha mūzikā, ko atskaņos orķestra Rīga oboju grupas mūziķe Inese Grāvleja.

Orķestris Rīga
Rīgas Domā 20.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja