Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Estrādes hitam ir jābūt stilīgam

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. Sestdien, 2. septembrī, Mežaparka Lielajā estrādē notiks otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts. Programmā ir iekļautas Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Ulda Stabulnieka, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Ulda Marhileviča un Mārtiņa Freimaņa populārākās dziesmas jaunā aranžējumā. Skanējums un noformējums būs stilīgs un mūsdienīgs – par to atbild koncerta mūzikas producents un radošais direktors Gustavo un režisors Papa Chi. Koncertā piedalīsies Liepājas simfoniskais orķestris, Rīgas kamerkoris Ave Sol, diriģents Jānis Ivuškāns, kā arī Aminata, Aija Andrejeva, Žoržs Siksna, Dons, Igo, Gustavo, rolands če, Jumprava, 100. debija, Instrumenti, Būū, Citi zēni, Singapūras satīns, Sudden Lights, The Sound Poets, Mazais princis, Roberts Balanas un Sergejs Jēgers.

Latvijas mūzikas lielais koncerts
Mežaparka Lielajā estrādē 2.IX plkst. 19.30 
Biļetes Lielkoncerts.lv tīklā EUR 30–65  

***

Kristapa Vanadziņa jaunākās koncertprogrammas centrā būs "improvizēti skatītāju portreti" – muzikāli numuri, kas taps saspēlē ar publiku. Publicitātes foto

Eksperiments. Džeza pianists Kristaps Vanadziņš dodas Latvijas turnejā ar programmu Portreti. Tajā viņš ne tikai improvizēs un atskaņos pazīstamas melodijas un savu oriģinālmūziku, bet arī aicinās dažus skatītājus pievienoties sev uz skatuves. Programmas centrā būs "improvizēti skatītāju portreti" – muzikāli numuri, kas taps saspēlē ar publiku. Klausītāji papildinās Kristapa priekšnesumu ar perkusijām un dažādiem plīstošiem priekšmetiem.

Kristaps Vanadziņš
Mūzikas namā Daile 2.IX plkst. 18, koncertzālē Cēsis 3.IX plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Opera. Latvijas Nacionālajā operā trīs vakarus skanēs čehu klasiķa Leoša Janāčeka Jenūfa. Režisora Alvja Hermaņa greznais iestudējums uz Rīgu ir atceļojis no Briseles Karaliskās operas. Publika ir sajūsmā! Pie diriģenta pults – Mārtiņš Ozoliņš.

Jenūfa
LNO 31.VIII, 2., 3.IX plkst. 19
Biļetes Opera.lv EUR 11–50

***

Māris Sirmais diriģētajā programmā skanēs gan jaundarbi, gan Ģerģa Ligeti Lux aeterna. Foto – Kristaps Kalns

Festivāls. Šovakar Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla noslēguma koncertā skanēs jaundarbi, kurus Valsts akadēmiskajam korim Latvija un diriģentam Mārim Sirmajam ir sacerējuši Jēkabs Nīmanis, Aleksandrs Avramecs, Renāts Nikolajs Cvečkovskis un slovēņu komponists Matejs Kastelics. Programmu noslēgs XX gadsimta dižgara Ģerģa Ligeti opuss Lux aeterna – pasaulē šogad tiek svinēta Ligeti simtgade. 

Koncerts
Rīgas Sv. Pētera baznīcā 31.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Filmas Aptiekārs Melhiors darbība risinās viduslaiku Tallinā. Vienu no lomām atveido Juris Strenga. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Uz Latvijas kinoekrāniem iznāk igauņu režisora Elmo Nīganena filma Aptiekārs Melhiors. Šis darbs ir Igaunijas, Latvijas, Vācijas un Lietuvas kopražojums. Scenārija pamatā ir Indreka Harglas romāns Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums. Darbība risinās viduslaiku Tallinā. Galvenās lomas atveido igauņu aktieri, epizodiskās lomās ir redzami Juris Strenga un Gatis Gāga. Filmas māksliniece un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne.

Aptiekārs Melhiors
Režisors Elmo Nīganens
Kinoteātros no 1.IX

*** 

Grupa Bermudu divstūris dalībnieki sola – viņu šovā ģenerētās enerģijas pietiks nākamajai apkures sezonai. Publicitātes foto 

Estrāde. Piektdien, 1. septembrī, uz savu vērienīgāko koncertu Arēnā Rīga aicina grupa Bermudu divstūris. Pērn kolektīva albuma Vidēji glīts turnejas noslēgums šajā zālē pulcēja 7500 skatītāju. Šoreiz hitu un joku karaļi Bicepss un Tricepss cer piesaistīt vēl plašāku auditoriju un pārsteigt ar vēl jaudīgāku šovu – tajā ģenerētās enerģijas pietiks nākamajai apkures sezonai. Koncertā skanēs arī jaunas dziesmas.

Bermudu divstūris
Arēnā Rīga 1.IX plkst. 21
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 21–39

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja