Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Robijam reklāma nav vajadzīga

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. Ir vērts atgādināt, ka šovakar Arēnā Rīga uzstāsies neatkārtojamais Robijs Viljamss. Nebrīnieties, ka nekur nav redzamas koncerta reklāmas – biļetes sen ir pārdotas. Šajā turnejā britu dziedātājs, bijušais puišu grupas Take That dalībnieks svin solokarjeras 25 gadu jubileju. Pats mākslinieks strauji tuvojas 50 gadu vecumam. Robiju var dēvēt par popmūzikas klasiķi, un to pierāda viņa koncerta programma, kurā ir tikai hiti: Let Me Entertain You, Strong, Come Undone, Feel, Kids, Rock DJ, No Regrets, She’s the One un, protams, Angels. Viņš ir viens no izcilākajiem šovmeņiem, kura raksturā sadzīvo lecīgums un ievainojamība, arī Robija labākajās dziesmās bravūra un trauslums allaž ir līdzsvarā. Steidzami meklējiet biļeti uz koncertu, ja jums tās vēl nav!  

Robijs Viljamss 
Arēnā Rīga 9.III plkst. 20
Biļetes pārdotas

***

Vestards Šimkus Liepājās spēlēs Aleksandra Skrjabina un Fēliksa Blūmenfelda klaviermūziku. Publicitātes foto 

Solo. Piektdien, 10. martā, Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā uzstāsies pianists Vestards Šimkus. Skanēs XIX un XX gadsimta mijas komponista Aleksandra Skrjabina Astotā klaviersonāte un muzikālās poēmas, kā arī viņa laikabiedra Fēliksa Blūmenfelda svīta Epizodes no dejotājas dzīves un sonāte Fantāzija. "Šajos darbos sastopas romantisma emocijas, impresionisma skaistums un tradīcijā balstīta modernisma skats uz mūzikas vistālākajiem apvāršņiem," saka pianists.

Vestards Šimkus
Liepājas koncertzāles Lielais dzintars Kamerzālē 10.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Opera. Latvijas Nacionālās operas repertuārā atgriežas Džakomo Pučīni Turandota. Režisora Jāņa Zariņa oriģināliestudējums šogad svinēs 50 gadu jubileju. Svētdien, 12. martā, titullomu atveidos lietuviešu soprāns Sandra Janušaite.   

Turandota
LNO 12.III, 1.IV, 26.V plkst. 19 
Biļetes opera.lv EUR 11–50

***

Pirmizrāde. Jaunā režisore Elīza Dombrovska Nacionālajā teātrī ir iestudējusi izrādi pusaudžiem Pasta nams, kuras pamatā ir Rabindranata Tagores luga. Elīza Dombrovska ir absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas režijas kursu Elmāra Seņkova un Māras Ķimeles vadībā. Viņas poētiski muzikālā izrāde aicinās ļauties pārdomām par sapņošanu, gaidām un atbrīvošanos. Lomās: Jana Ļisova, Uldis Anže un Gundars Grasbergs.

Pasta nams
Nacionālā teātra Aktieru zālē 9.III plkst. 18.30, 12., 19.III plkst. 13, 25.III plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Klasika. Piektdien, 10. martā, Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris uzstāsies diriģenta Fuada Ibrahimova vadībā. Viņš ir Baku kamerorķestra un Minhenes Jaunā filharmonijas orķestra galvenais diriģents. Skanēs Ludviga van Bēthovena uvertīra Egmonts, kurā dažādās krāsās atmirdz komponista daiļrades un personības šķautnes, un Ceturtais klavierkoncerts, kurā jūtīgums un intimitāte mijas ar Bēthovena aso, stūraino skarbumu. Darba vēstījumu klausītājiem nodos pianists Daumants Liepiņš. Vakaru vainagos Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija (No jaunās pasaules) – viens no populārākajiem simfoniskās mūzikas opusiem. 

LNSO
Lielajā ģildē 10.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 23–28 

***

Andris Eglītis. No cikla Cauri tumsai. Audekls, eļļa. 70 x 60 cm. 2022

Māksla. Galerijā Daugava atklāta izstāde Liela māksla mazā formātā. Šis ir eksperiments galerijas 30 gadu pastāvēšanas vēsturē – divu mēnešu laikā eksponāti regulāri mainīsies. Izstādē ir pārstāvēti dažādu paaudžu mākslinieki: Kārlis Padegs, Jūlijs Feders, Jānis Osis, Andris Eglītis, Dace Lielā, Dainis Pundurs un citi.

Izstāde Liela māksla mazā formātā
Galerijā Daugava līdz 13.V

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja