Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Skaņas metamorfožu meklējumi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Klasika. Piektdien, 17. martā, Lielajā ģildē kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga uzstāsies itāļu vijolniece Lorenca Borrāni. Viņa būs arī atskaņojuma vadītāja. Lorenca Borrāni aizraujas ar spēles elementa klātbūtni mūzikā. Viegli, it kā rotaļājoties viņa uztausta visdziļāk apslēptos nošu raksta slāņus. Florencē dzimusī Lorenca Borrāni ir Eiropas kamerorķestra koncertmeistare un regulāri izpaužas arī kamermūzikā. Gatavojot programmu koncertam Rīgā, māksliniece ir pievērsusies sev raksturīgajiem metamorfožu un kopsakarību meklējumiem, pāršķirstot Eiropas muzikālās vēstures lapaspuses. No vienas puses, te ir atrodami itāļu avangarda un elektroakustiskās mūzikas pioniera Bruno Madernas (1920–1973) renesanses mūzikas pārlikumi kamerorķestrim, no otras puses, – dižā Vīnes klasiķu ciltstēva Jozefa Haidna simfonijas.

Sinfonietta Rīga
Lielajā ģildē 17.III plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Festivāla Windstream atklāšanā orķestra Rīga bigbendu diriģēs Roberts Martini. Publicitātes foto

Festivāls. Pirmdien, 20. martā, orķestris Rīga aicina uz pavasara festivāla Windstream atklāšanas koncertu. XX gadsimta otrās puses populāro deju mūziku džeza ritmos atskaņos orķestra Rīga bigbends daudzsološā džeza mūzikas interpreta diriģenta Roberta Martini vadībā un dziedātājs Daumants Kalniņš. Koncertā piedalīsies stepa grupa Soul Tap un dejotāji Egija Abaroviča un Reinis Rešetins. Festivāls Windstream turpināsies līdz 15. aprīlim. 

Koncerts
VEF Kultūras pilī 20.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–30 

***

Opera. Sestdien, 18. martā, Latvijas Nacionālajā operā Pētera Čaikovska Pīķa dāmas izrādi diriģēs ievērojamais maestro Vasilijs Sinaiskis. Galvenās lomas atveidos tenors Andris Ludvigs (Hermanis) un soprāns Tatjana Trenogina (Liza).

Pīķa dāma
LNO 18.III plkst. 19
Biļetes opera.lv EUR 12–60  

***

18. martā Cēsīs tiks pirmatskaņota Krista Auznieka Pirmā simfonija One. Publicitātes foto

Festivāls. No 18. līdz 31. martam Cēsīs un Rīgā notiks festivāls Baltijas mūzikas dienas. Tajā ir gaidāmi vienpadsmit latviešu komponistu darbu pirmatskaņojumi. 18. martā Cēsīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Gunta Kuzmas vadībā pirmatskaņos Krista Auznieka (attēlā) Pirmo simfoniju One, savukārt 19. martā Cēsīs uzstāsies slavenais franču sitaminstrumentu ansamblis Les Percussions de Strasbourg.

Baltijas mūzikas dienas
Cēsīs un Rīgā 18.–31.III
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25
muzikasdienas.lv 

***

Pirmizrāde. Režisors Elmārs Seņkovs Nacionālajā teātrī ir iestudējis Artūra Dīča lugu Ričards. Nekā personīga. Elmārs Seņkovs stāsta: "Šoreiz mani interesē caur divu cilvēku attiecību modeli apskatīt manipulācijas tēmu. Attiecībās vardarbība reizēm ir ļoti nemanāma – līdz brīdim, kamēr kāds par to sāk runāt. Problēmu, ko vajadzētu mācēt risināt pašiem, mēs nododam sabiedrības rokās. Par soģiem kļūstam mēs – skatītāji, sociālie tīkli, visi, kam nav slinkums izteikt viedokli." Lomās: Arturs Krūzkops, Laura Siliņa, Kārlis Reijers, Ieva Aniņa, Egils Melbārdis, Jānis Āmanis, Daiga Kažociņa, Daiga Gaismiņa, Juris Lisners un Līga Zeļģe.

Ričards. Nekā personīga
Nacionālajā teātrī 16., 17., 23., 30.III plkst. 19  
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–32

***

Filma palīdzēs sagatavoties Luisa Tomlinsona pirmajam koncertam Latvijā, kas 7. septembrī notiks Arēnā Rīga. Publicitātes foto

Popmūzika. Trešdien, 22. martā, kinoteātros visā pasaulē un Rīgas Kino Citadele tiks demonstrēta dokumentālā muzikālā filma All of Those Voices, kas vēsta par britu popmūziķa Lūisa Tomlinsona dzīvi un karjeru. Viņš kļuva pazīstams kā puišu grupas One Direction dalībnieks, bet tagad 31 gadu vecais Lūiss ir solomākslinieks. Filma palīdzēs sagatavoties viņa pirmajam koncertam Latvijā, kas 7. septembrī notiks Arēnā Rīga.

Lūiss Tomlinsons 
Filmas seanss Kino Citadele 22.III plkst. 18.30
Biļetes forumcinemas.lv

***

Filmas Rimini galvenais varonis – novecojošais popa karalis Ričijs Bravo – sniegotā kūrortā piepilda visas sieviešu vēlmes. Publicitātes foto 

Kino. Skatuves valdzinājums un nabadzība pilnā krāšņumā ir attēloti austriešu kinomeistara Ulriha Zeidla sarkastiskajā filmā Rimini. Novecojošais popa karalis Ričijs Bravo sniegotā kūrortā piepilda visas sieviešu vēlmes. Fons ir mirdzošs, bet realitātē spožuma nav. Rimini ir stāsts par vienu brāli, savukārt Ulriha Zeidla Sparta ir stāsts par otru brāli. No rītdienas abas filmas būs skatāmas Latvijas kinoteātros. 

Ulriha Zeidla filmas
Rimini un Sparta
Latvijas kinoteātros no 17.III

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja