Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Vainīgs un nevainīgs vienlaikus

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Režisors Valters Sīlis Nacionālajā teātrī ir iestudējis vācu rakstnieka un jurista Ferdinanda fon Šīraha debijas lugu Terors, kuras pirmizrāde notika Berlīnē 2015. gadā. Tā ir drāma, kas risinās tiesas zālē. Uz apsūdzēto sola ir vācu pilots, kurš ir notriecis teroristu sagrābto Lufthansa lidmašīnu, kas lidoja no Berlīnes uz Minheni. Par savu mērķi teroristi bija izvēlējušies Minhenes stadionu, kurā tajā laikā 70 000 skatītāju vēroja futbola spēli starp Vāciju un Angliju. Lidmašīnā bija 164 cilvēki. Tiesas sēdē notiek diskusija, vai šī bija vienīgā pareizā rīcība un kas dod tiesības izlemt, ka 164 cilvēku dzīvības ir mazāk vērtīgas nekā 70 000. Vai ir iespējams būt vainīgam un nevainīgam vienlaikus? Lomās – Kaspars Aniņš, Ivars Kļavinskis, Sanita Paula, Daiga Kažociņa, Egils Melbārdis, Voldemārs Šoriņš u. c. 

Terors

Nacionālā teātra Aktieru zālē 26., 27.IX, 4., 13., 19.X plkst. 18.30, 28.X plkst. 13

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–28 

***

Ksenija Sidorova kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga atskaņos laikmetīgo mūziku. Publicitātes foto

Klasika. Savu 18. sezonu kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā sāks Rīgā un Valmierā. Koncerta soliste būs akordeoniste Ksenija Sidorova, kura pirmatskaņos Kijivā dzimušā komponista Sergeja Ahunova speciāli viņai sacerēto Čakonu akordeonam, perkusijām un stīgu orķestrim. Vēl programmā ir iekļauti Vīnes klasiķa Jozefa Haidna un mūsdienu skaņražu Erki Svena Tīra un Ondžeja Adameka opusi. 

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 22.IX plkst. 19, Valmieras Kultūras centrā 23.IX plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–35

***

Estrāde. Savā 48. dzimšanas dienā 22. septembrī Jānis Stībelis aicina klausītājus uz albuma Smaidot prezentācijas koncertu. Savās jaunajās dziesmās Jānis, kā allaž, mudina būt priecīgiem. Vakara īpašā viešņa būs Laima Vaikule.

Jānis Stībelis

Kultūras pilī VEF 22.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–35 

***

Duets Claus & Clausen ir oriģināls gan savā muzikālajā, gan vizuālajā izpausmē. Publicitātes foto 

Festivāls. Nedēļas nogalē notiks festivāls Čello Cēsis, kura uzmanības centrā ir čella daudzpusīgais skanējums. 22. septembrī festivālu atklās duets Claus & Clausen – franču čellists Gaspārs Klauss un dāņu dziedātājs, grupas Efterklang solists Kaspers Klausens. 23. septembrī skanēs Šostakoviča Pirmais čellkoncerts un Sensānsa Pirmais čellkoncerts, 24. septembrī notiks multimediāls dejas uzvedums.

Čello Cēsis

Koncertzālē Cēsis 22.–24.IX 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

***

Pirmizrāde. Režisore Inga Krasovska Liepājas teātrī ir iestudējusi izrādi Svešā āda, kas tapusi pēc Daces Rukšānes romāna Krieva āda motīviem. Darba centrā ir mātes un meitas liktenis pēckara Liepājā. Šis ir stāsts par jūtām, kas grauj visus priekšstatus, par sievietes alkām pēc mīlestības un sapņu piepildījuma. Lai arī varones dzīvo viena otrai blakus, viņu dzīves rit paralēli. Vienīgais, kas viņas vieno, ir kopīgi noslēpumi, klusēšana un aromāti, kas palīdz izjust laikmetu. Smaržas izgaist un mainās, bet atmiņas un sajūtas paliek. Lomās: Inese Kučinska, Agnija Dreimane un Kārlis Artejevs. 

Svešā āda

Liepājas teātra Mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars 22.IX plkst. 19, 23.IX plkst. 18, 5., 24.X plkst. 19, 12.XI plkst. 14

Biļetes pārdotas

***

Režisore Eimija Milbērna ir iestudējusi jau trešo izrādi Dailes teātrī. Foto – Marko Rass

Pirmizrāde. Britu režisore Eimija Milbērna, kura Dailes teātrī ir iestudējusi melnās komēdijas Izrāde, kas saiet sviestā un Īru miroņgalva, šoreiz piedāvās Denisa Kellija lugu Krietnā puiša rituāla nokaušana (2013). Šis asprātīgais teksts jautā – kādi motīvi liek mums dzīties pēc panākumiem, un ko esam gatavi upurēt, lai iegūtu to, ko iekārojam. Galveno varoni atveidos Lauris Dzelzītis un Juris Bartkevičs.

Krietnā puiša rituāla nokaušana

Dailes teātra Mazajā zālē 27., 28.IX, 6.X plkst. 19, 7.X plkst. 18, 18.X plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja