Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Ziemassvētkiem piestāv mūzikls

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Dailes teātris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz koncertuzvedumu Ziemassvētku korālis ar lēdiju tumsā, kurā līdzās LNSO piedalīsies Dailes teātra aktieri, akadēmiskās mūzikas solisti un koris Kamēr.... Izrādi ir iestudējis diriģents Andris Poga un režisors Viesturs Kairišs. Pirmajā daļā skanēs 2014. gadā sacerētais britu komponista Nīla Brenda Ziemassvētku korālis, kura pamatā ir Čārlza Dikensa stāsts. Otrajā daļā koncertversijā iepazīsim komponista Kurta Veila un libretista Airas Gēršvina mūziklu Lēdija tumsā (1941), kurā savienojas tēlu smalkais psiholoģiskais attēlojums ar džeza, regtaima un mūzikas teātra elementiem. Šis ir izcils mūziklu žanra paraugs, kas Latvijā nekad nav skanējis. 

Ziemassvētku korālis ar lēdiju tumsā
Dailes teātrī 28.XII–7.I
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

Hiti. Orķestris Rīga diriģenta Valda Butāna vadībā ir sagatavojis programmu Ziemassvētki Brodvejā un Rīgā. Vakara pirmo daļu veido mūziklu Operas spoks, Mūzikas skaņas un Mana skaistā lēdija hiti, otro daļa – Ziemassvētku melodijas, kuru autoru vidū ir Raimonds Pauls, Ainars Virga, Aigars Voitišķis un citi. Uzstāsies solisti Rūta Dūduma-Ķirse, Katrīna Paula Felsberga, Juris Jope, Gustavs Melbārdis un Valts Butāns. 

Orķestris Rīga 
VEF Kultūras pilī 22., 27.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–30

***

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem iznāks režisores Kasi Lemonsas uzņemtā biogrāfiskā drāma par popzvaigznes Vitnijas Hjūstones (1963–2012) dzīvi Es gribu dejot. Vitnijas Hjūstones stāsts. Titullomu atveido Naomi Akija. 

Es gribu dejot. Vitnijas Hjūstones stāsts
Latvijas kinoteātros no 27.XII

*** 

Svētki. Liepājas simfoniskais orķestris Liepājā un Cēsīs uzstāsies ar simfodžeza un mūziklu programmu, kurā piedalīsies dziedātāja Beāte Zviedre. Diriģents Guntis Kuzma ir izvēlējies dzirkstošu mūziku no amerikāņu klasiķu Džordža Gēršvina, Leonarda Bernsteina un Kola Portera repertuāra – gan instrumentālus darbus, gan populāras dziesmas, kuru vidū ir Fascinating Rhythm, I Feel Pretty un I Love Paris.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 28., 30.XII plkst. 19, koncertzālē Cēsis 29.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

***

Klasika. Gada tumšākajā laikā jauniešu koris Balsis sava mākslinieciskā vadītāja Inta Teterovska vadībā piepildīs Rīgas Sv. Pestītāja baznīcu ar mūziku, kas radīs cerību tiem, kam tās šobrīd pietrūkst. Pirmajā daļā skanēs Filipa Glāsa, Valentīna Silvestrova, Arvo Perta, Pētera Vaska un Pētera Butāna mūzika, kas ļaus pateikties par to, ka mūsu Ziemassvētku nakts šogad var būt klusa un gaiša. Otrajā daļā klausītāji dzirdēs Jura Karlsona un Uģa Prauliņa opusus. Koncertā piedalīsies diriģenti Kamila Siliņa un Georgs Zujevs, instrumentālais ansamblis, ērģelnieks Jānis Pelše, solistes Viktorija Pakalniece un Ieva Parša. 

Koris Balsis
Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā 22.XII plkst. 20 un 23, 23.XII plkst. 20 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15 

***

Kamermūzika. 26. decembrī Lielajā ģildē uzstāsies vijolnieks Daniils Bulajevs un pianiste Agnese Egliņa. Viņi izpildīs Johannesa Brāmsa Otro sonāti vijolei un klavierēm un Henrija Veņavska Fausta fantāziju, kas radīta Šarla Guno operas ietekmē. Otrajā daļā duetam pievienosies Daniila Bulajeva izveidotā kamerorķestra Davinspiro Camerata dalībnieki, lai kopīgi atskaņotu Antonīna Dvoržāka Otro klavierkvintetu. 

Koncerts
Lielajā ģildē 26.XII plkst. 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 17–22

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja