Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Liepājā maija beigās notiks ģimenes svētki “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”

No 24.līdz 20.maijam visā Liepājā tiks svinēti ģimenes svētki “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”, informēja LPPI „Kultūras pārvalde”  Attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.Svētki notiks dažādās Liepājas vietās, galvenokārt apgūstot Jūrmalas parka unikālo teritoriju. Tajā ar dažādām radošām darbnīcām, rotaļu laukumiem, spēlēm un atrakcijām izvietosies vairāk kā divdesmit dažādas organizācijas no visas Latvijas.

Būs cirka, kino, glezniecības, animācijas, dejas un mūzikas, foto un folkloras meistarklases bērniem un viņu vecākiem. Darbosies kino un burkānu māja, kur dienas garumā varēs skatīties latviešu multfilmas.Atzīmējot Vispasaules bērnu aizsardzības dienu un mācību gada noslēgumu, šogad svētku ietvaros notiks ieskaņas koncerti arī Izglītības un Zinātnes ministrijas organizētajiem 10. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, ko koordinē Liepājas bērnu un jaunatnes centrs. 29. maijā uz koncertestrādes „Pūt vējiņi” skatuves kāps gandrīz 600 dziedošo skolēnu no Liepājas un apkārtējiem novadiem Jēkaba Ozoliņa vadībā. Savukārt 30. maijā Daugavas rezerves stadionā sadejosies apmēram 1000 skolēnu. Deju parādi diriģēs Inga Papirte.Svētku ietvaros notiks arī Starptautiskais teātra festivāls bērniem un jauniešiem „Nomadi”, ko rīko radošā apvienība „Nomadi”, lai aktualizētu diskusiju par teātra lomu bērnu un jauniešu kultūrizglītībā, un vienkopus parādītu labākās Latvijas izrādes, kā arī interesantus ārvalstu teātra kompāniju darbus, tādējādi veicinātu Latvijas teātru ieinteresētību mūsdienīgu izrāžu veidošanā bērniem un jauniešiem. Uz dažādām skatuvēm Liepājā kāps 11 starptautiski teātra kolektīvi.Visa svētku programma pieejama mājas lapā www.liepajaskultura.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja