Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

LNO uzsākta lifta izbūve cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) ir uzsākts darbs pie lifta izbūves cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, informēja LNO komunikāciju daļas vadītāja Katrīna Leiškalne.LNO izsludinātajā konkursā par invalīdu lifta izbūvi un uzstādīšanu uzvarējis SIA Baumester. Saskaņā ar profesionālas tāmētāju firmas veiktajiem aprēķiniem specializētā lifta izbūve izmaksā 55 382 latu bez pievienotās vērtības nodokļa.

53 000 latu lifta izbūvei ziedojusi dzīvības apdrošināšanas kompānija MetLife.Darbu pie lifta izbūves plānots beigt augustā. Iekļaušanās būvniecības termiņos ir ļoti svarīga, jo LNO ēkā paredzētas vasaras izrādes, līdz ar to visiem remonta darbiem līdz tam laikam jābūt pabeigtiem.

"Lifta iebūvēšana LNO vēsturiskajā ēkā veicinās mūsu radīto mākslas žanru pieejamību visdažādākajām sabiedrības grupām. Nav noslēpums, ka cilvēkiem ar īpašām vajadzībām iekļūšana vēsturiskajās ēkas, kurās atrodas valsts nozīmes kultūras iestādes, ir loti apgrūtinoša, un tieši šis apstāklis nereti ir izšķirošais, lai pieņemtu lēmumu apmeklēt vai neapmeklēt izrādi vai koncertu. Mēs esam gandarīti, ka beidzot arī mūsu opera pievienosies tiem Eiropas opernamiem, kas ir pieejami cilvēkiem ar īpašām vajadzībām," norāda LNO direktors Andrejs Žagars.

Lifta iebūvēšana operas vēsturiskajā ēkā notiek ar dzīvības apdrošināšanas kompānijas MetLife atbalstu. MetLife ģenerāldirektore Malgožata Pjotrovska saka: "Kā dzīvības apdrošinātāji mēs zinām, cik sarežģīti ir piemērot apstākļus un vidi dzīvei pēc nopietna negadījuma. Lifta iebūve LNO telpās aizsāk projektu, ko esam nodēvējuši Atvērtie celi, jo vēlamies, lai ar mūsu atbalstu kultūras, valdības un citu institūciju celtnes atvērtu savas durvis cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Mēs no visas sirds ticam, ka ar šādu soli veicināsim šīs sabiedrības daļas aktīvāku iesaistīšanos kultūras dzīves notikumos un sniegsim kaut nelielu, tomēr brīvības sajūtu, apmeklējot dažādas iestādes."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja