Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mākslas centrā Totaldobže turpinās Laikmetīgās ceturtdienas

Mākslas centrā Totaldobže 30. jūnijā laikmetīgās mākslas un pasākumu sērijas Laikmetīgās ceturtdienas ietvaros notiks Perpetuum Ritmico koncerts un laikmetīgās dejas izrāde Pirmais lidojums.

Pasākuma pirmajā daļā būs skatāma horeogrāfes Arinas Bubovičas laikmetīgās dejas izrāde Pirmais lidojums, kura galvenais iedvesmas avots bijis Anrī Matisa mākslas darbi. Izrādes koncepts ir balstīts uz novērojumiem, spējām pamanīt, sajust saiknes, transformēt tās kustībā. Pielikt klāt radošus jauninājumus, dažādu stila un formas eksperimentus, biezas un plašas kustības, ģeometriski neprecīzas līnijas.

Izrāde notiks ārā pie dabas, Viskaļu teritorijā. Māksliniece, stāstot par izrādes ideju saka: "Dabai nav runas orgānu, bet tā rada valodas un sirdis, caur kurām tā runā un jūtas. Daba ir saistīta ar cilvēku, cilvēks ir saistīts ar citiem cilvēkiem, un arī viņus galvenokārt saista daba.

Atomi pastāvīgi mijiedarbojas, veidojot ķīmiskās saites. Viena cilvēka enerģija meklē atsauksmi otra cilvēka enerģijā, savijoties ar zemes, mēness, saules enerģijām. Savienojumu ir bezgalīgi daudz, varbūt cilvēka acis un sirds redz un spēj sajust tikai nelielu daļu no visa veida savienojumiem, kurus nepārtraukti veido pati daba un tās procesi."

Laikmetīgās dejas izrādē piedalās mūziķe Glorija Špisa un pati autore Arina Buboviča.

Pasākuma otrajā daļā notiks Perpetuum Ritmico koncerts, kurā tiks atskaņoti Nebojša Jovan Živković, Stīva Reiha, Arvo Perta, Uģa Prauliņa, Artūra Maskata un Ernesta Mediņa skaņdarbi.

Perpetuum Ritmico ir profesionāls, pastāvīgi koncertējošs sitaminstrumentu ansamblis, kas aktīvi darbojas kopš 2014. gada. Tā sastāvā spēlē sitaminstrumentālisti Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis, Guntars Freibergs un Ernests Mediņš. Ansamblis ir uzstājies teju visās Latvijas lielākajās koncertzālēs, kā arī koncertējis Lietuvā, Igaunijā un Vācijā. Savos priekšnesumos Perpetuum Ritmico izmanto dažādas mūzikas stilistikas iezīmes, sākot no tautas mūzikas un populārās mūzikas ietekmes, līdz pat izteiktam avangardam, tādējādi veidojot savdabīgu crossover izpildījuma stilu.

No plkst.19.00 līdz 23.00 būs iespējams apskatīt izstādi Queer as German Folk.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja