Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par VKKF priekšsēdētāju ievēlēts Literatūras nozares ekspertu komisijas vadītājs Valts Ernštreits

Sanākot uz pirmo sēdi jaunajā sastāvā, Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) padome par fonda padomes priekšsēdētāju ievēlēja Literatūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāju Valtu Ernštreitu, savukārt par priekšsēdētāja vietnieci - Teātra mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāju Zani Kreicbergu, informēja fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

15. septembra sēdē Ministru kabinets apstiprināja rīkojumu par jaunu VKKF padomes sastāvu, beidzoties pilnvaru termiņam lielākajai daļai no līdzšinējās padomes locekļiem.

VKKF padomi veido Vizuālās mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Elita Ansone, Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede, Literatūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Ernštreits, Dizaina un arhitektūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Māra Ābele.

Padomē strādās arī Kultūras mantojuma nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Ginta Gerharde-Upeniece, Teātra mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Kreicberga, Finanšu ministrijas Budžeta departamenta Izglītības, zinātnes, kultūras un sporta finansēšanas nodaļas vecākais eksperts Jānis Lejietis, Tradicionālās kultūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Ieva Vītola.

VKKF padomē ir arī Nacionālās kultūras padomes locekle Baiba Moļņika, kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), Filmu mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Jānis Putniņš, Mūzikas un dejas mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozols un Latvijas Radošo savienību padomes pārstāve Daiga Šiliņa.

Vērdiņa norādīja, ka saskaņā ar VKKF likumu tā padomes dalībnieku pilnvaru laiks ir divi gadi, un padomes locekļi, arī padomes priekšsēdētājs, padomē drīkst darboties ne vairāk kā vienu pilnvaru laiku pēc kārtas.

VKKF pārvaldes augstākā institūcija ir Ministru kabineta apstiprināta padome. VKKF padomes sastāvā ir kultūras ministrs, Finanšu ministrijas, Nacionālās kultūras padomes, Radošo savienību padomes, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji un katras nozaru ekspertu komisijas priekšsēdētājs.

Fonda padomes pilnvaru laiks ir divi gadi. Fonda padomes locekļi VKKF padomē drīkst darboties ne vairāk kā vienu pilnvaru laiku pēc kārtas. VKKF padome lemj par VKKF darbības stratēģiju, nosaka gada prioritātes kultūras projektiem, izsludina un organizē projektu konkursus, sadala fonda līdzekļus kultūras projektu īstenošanai, norādīja Vērdiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja