Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Rīgas cirkā būs skatāma ģimenes izrāde Pasaki man pasaku!

Noslēdzoties mācību gadam, Rīgas cirka skola aicina uz izrādi Pasaki man pasaku! Sapņu un fantāzijas motīvu caurvītais iestudējums adresēts visu paaudžu skatītājiem. Izrādes notiks Rīgas cirkā 5., 6. un 7. jūnijā plkst. 18.30.

Rīgas cirka skolas audzēkņiem nu jau par tradīciju kļuvis veidot semestra noslēguma izrādi. Iestudējumā savijas teātra un cirka elementi, kā arī disciplīnu dažādība – akrobātika, gaisa akrobātika, žonglēšana, dažādas līdzsvara disciplīnas un klaunāde. Iestudējumā piedalās audzēkņi vecumā no 7 līdz 17 gadiem.

Pasaki man pasaku! ir stāsts par kādu dzīves nomāktu vīru, kurš nejauši iekāpj pasaku vilcienā bez galastacijas. Šis kļūst par aizraujošāko braucienu viņa dzīvē – visapkārt mainās tēli, notikumi un varoņu noskaņojumi, bet pēcāk var tikai minēt, vai viss piedzīvotais ir bijis spilgts sapnis vai kāda jaunatklāta realitāte.

Izrāde tapusi, Rīgas cirka skolas treneriem un audzēkņiem sadarbojoties ar režisori Antru Leiti-Straumi. “Izrādes vēstījumu var nolasīt vairākos līmeņos, jo vēlējos uzrunāt visu paaudžu skatītājus,” stāsta izrādes režisore. “To var uztvert kā fantāzijas stāstu, bet var arī atpazīt dažādus simbolus, emocijas un saskatīt kultūratsauces. Mums ir iespēja baudīt izrādi, priecāties par bērnu un jauniešu prasmēm, bet vienlaikus ir iespēja aizdomāties, vai arī mūsos pašos nemīt šis nogurušais vīrs ar smago dzīves čemodāna bagāžu – noilgojies pēc dzīves pārmaiņām. Izrādes atspēriena punkts bija grupas Cosmos dziesma Pasaki man un tev – dziesmā pieminēts pasaku vilciens un spilgti varoņi, no kuriem dažus, piemēram, lapsu-operdziedātāju, satiksim arī izrādē. Pasaki man pasaku! ir sava veida aicinājums meklēt ceļu pie sevis un nekad neapstāties,” turpina Antra Leite-Straume.

Rīgas cirka skolas vadītāja Līva Tauriņa teic: “Šī ir lieliska iespēja ne tikai skatītājiem baudīt cirka mākslu, bet arī audzēkņiem demonstrēt savas prasmes un iegūt uzstāšanās pieredzi. Šogad iespēja piedalīties izrādē ir katram cirka skolas audzēknim – neatkarīgi no apgūstamās disciplīnas vai sasniegtajiem rezultātiem.”

Rīgas cirka direktore Māra Pāvula: “Šogad noslēgusies jau septītā Rīgas cirka skolas sezona. Šis iestudējums ir apliecinājums tam, ka Latvijas cirkam ir nākotne – ir jauna, talantīga paaudze, kas alkst ar cirku saistīt savu profesionālo dzīvi. Taču tas ir arī vēl viens atgādinājums, ka Latvijā ir nepieciešams cirka izglītību attīstīt arī profesionālā un augstskolas līmenī. Turklāt tam jānotiek jau tuvākajā nākotnē.”

Pasaki man pasaku! apmeklētājiem būs iespēja arī apskatīt atklāšanas sezonas programmā iekļauto vēsturisko plakātu un fotogrāfiju izstādi Jautrības metamorfozes – priekšmetisku, tekstuālu un fotogrāfisku ceļojumu no vairāk nekā 100 gadus tālas cirka vēstures līdz nesenākai pagātnei (https://cirks.lv/jaunumi/vesturisko-plakatu-izstade-jautribas-metamorfozes/).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja