Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sarunu festivālā Lampa vecāki aicināti uz sarunu par kultūras pieejamību skolās

Sarunu festivālā Lampa 2. jūlijā no plkst. 14.00 līdz 15.30 kultūrizglītības programmas Latvijas skolas soma komanda aicina vecākus ar skolas vecuma bērniem un citus interesentus uz miniLampa telti Cēsu pils parkā, kur būs iespēja noskatīties Valmieras drāmas teātra izrādi Slinkums un piedalīties sarunā par kultūras pieejamību skolās.

Vecāki grib būt pārliecināti, ka skolā pasniegtās pusdienas ir veselīgas un kvalitatīvas. Vai tikpat aktīvi vecāki interesējas par skolas piedāvāto kultūras ēdienkarti? Ja kvalitatīvu kultūras notikumu iepazīšana ir nozīmīga bērnu mācīšanās procesā, tad kā to nodrošināt? Vai vecāki zina, ko skolotāji izvēlas, un uzticas šai izvēlei, un vai tas ir vislabākais, ko varam sniegt skolēniem?

Plkst. 14.00 skolēniem un vecākiem tiks piedāvāts noskatīties Valmieras drāmas teātra izrādi Slinkums, kas stāsta par trīs draugiem, kas plāno doties uz Sliņķu zemi. "Slinkums kādreiz piemeklē ikvienu no mums, un tas ir pat veselīgi dažkārt paslinkot, tomēr ir jābūt uzmanīgiem, jo pārāk ilga slinkošana ir kaitīga veselībai un prātam," tā izrādes veidotāji. Režisors – Toms Treinis, lomās – Anna Nele Āboliņa, Toms Veličko un Artis Jančevskis. Izrāde ir veidota 1.–6. klašu skolēniem, tās ilgums 45 minūtes.

Pēc izrādes Slinkums noskatīšanās vecāki aicināti uz sarunu ar aktieriem, programmas Latvijas skolas soma eksperti komunikācijas jautājumos Ingu Biku, eksperti satura jautājumos Leldi Kristiānu Vozņesensku un Istabas teātra radošo direktoru, režisoru Jāni Znotiņu gan par tikko redzēto, gan ko ar izjusto un piedzīvoto darīt tālāk.

Diskusijā palīdzēs saprast, kā darbojas programma Latvijas skolas soma un kas no tās pienākas katram skolēnam. Noskaidros, kur atrast informāciju par esošo piedāvājumu un kāds tas ir, kā arī kā izvēlēties kvalitatīvu vispiemērotāko un aizraujošāko kultūras norisi. Sarunā labprāt uzklausīs vecāku un bērnu pieredzi, kā arī atbildēs uz jautājumiem, lai visi kopā padarītu bērnu sastapšanos ar kultūru aizraujošu un vērtīgu.

Kopš 2018. gada rudens kultūrizglītības programma Latvijas skolas soma skolēniem nodrošina valsts apmaksātu iespēju regulāri iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, saistot tās ar mācību saturu. Programmu Latvijas skolas soma administrē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja