Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Slavenais čellists Miša Maiskis pasniegs meistarklases Latvijas jaunajiem čellistiem

Festivāla Rīga Jūrmala akadēmijas ietvaros pasaules slavenais čellists, bijušais rīdzinieks Miša Maiskis pasniegs tiešsaistes meistarklases jaunajiem talantiem no Latvijas. Meistarklase notiks 8. jūlijā pulksten 15:00, piedaloties čellistiem no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klāvam Jankevicam, Ernestam Cīrulim un Tomasam Ančam, un tā būs skatāma publiski festivāla Facebook kanālā. Meistarklasi moderēs komponists, mūzikas žurnālists un kritiķis Edgars Raginskis.

Meistarklases ietvaros slavenais čellists pats tiešsaistē izpildīs komponista Johana Sebastiana Baha Pirmo svītu čellam solo. Pēc šī priekšnesuma, turpinot diskusiju ar studentiem, Maiskis analizēs atskaņotā opusa nianses, kā arī sniegs vērtējumu jauno čellistu sniegumam no nesen notikušajām meistarklasēm ar Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra vadošo čellistu Laionelu Kotē (Lionel Cottet), kuru ieraksti pieejami skatītājiem festivāla Rīga JūrmalaYoutube kanālā.  

"Šī nebūs tradicionāla formāta meistarklase, taču, iespējams, tādēļ skatītājiem vēl jo interesantāka. Esam no sirds pateicīgi māksliniekam, kurš ne tikai atradis laiku sarunai un studentu priekšnesumu analīzei, bet arī piekritis sniegt nelielu, attālinātu priekšnesumu, kuru, domāju, novērtēs gan mūsu studenti, gan arī meistarklases skatītāji," saka Toms Ostrovskis, Rīgas Jūrmalas Akadēmijas direktors un JVLMA Klavieru katedras asociētais profesors un Izpildītājmākslas nodaļas vadītājs.

Miša Maiskis ir dzimis Rīgā un tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu dižākajiem čellistiem. Mācīties čellu Maiskis sācis tieši Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, taču vēlāk Maskavas konservatorijā viņš skolojies pie Mstislava Rostropoviča un Grigorija Pjatigorska. Kā viens no Deutsche Grammophon māksliniekiem Maiskis ir ieskaņojis vairāk kā 35 albumus ar tādiem kolektīviem kā Izraēlas Filharmoniskais orķestris, Vīnes un Berlīnes Filharmoniķi un citiem. Maiska ieraksti guvuši kritiķu atzinību visā pasaulē. 

Maiskis uzstājas visos nozīmīgākajos starptautiskajos festivālos un ir sadarbojies ar  Leonardu Bernsteinu, Šarlu Dituā, Karlo Mariju Džulīni, Valēriju Gergijevu, Lorinu Māzelu, Zubinu Metu, Džeimsu Levainu, Džuzepi Sinopoli, Danielu Barenboimu un citiem diriģēšanas grandiem. Viņa partneri kamermūzikas programmās bijuši Marta Argeriča, Jevgeņijs Kisins, Ichaks Perlmans, Radu Lupu, Jurijs Bašmets, Džošua Bells, Žanīne Jansena, Gidons Krēmers, Julians Rahlins, Vadims Repins un daudzi citi.

Maiskis kopā ar savu meitu Liliju Maisku uzstājušies arī festivāla Rīga Jūrmala atklāšanas sezonā 2019. gadā. 

Visas līdz šim notikušās meistarklases iespējams atkārtoti skatīties Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook vietnē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja