Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Starptautiskā forumā meklēs atbildi uz jautājumu Kad dzimst vēsture?

Nodibinājums Rīga 2014 aicina pieteikties dalībai starptautiskā forumā par tematu Kad dzimst vēsture?, kas būs veltīts cilvēces domas un varas attiecību paradigmas maiņai, ko Eiropā aizsāka I Pasaules karš, informēja nodibinājuma pārstāvis Mārtiņš Drēģeri. Forums norisināsies 12. novembrī kinoteātra Splendid Palace telpās. Tā nosaukums - Pagrieziena punkts – pirms un pēc I Pasaules kara, vēsture un mūsdienas.

Tieši I Pasaules karš iezīmēja būtisku pagrieziena punktu visās līdzšinējās dzīves sfērās, tostarp, ekonomikā, arhitektūrā, mākslās un zinātnes sasniegumos. Latvija un Eiropa. Teju 100 gadus pēc notikumiem, kas aizsāka I Pasaules karu, dažādās valstīs, domātāju klubos un nevalstiskajās organizācijās tiek gatavotas plaša mēroga programmas, kas cenšas atkal no jauna izzināt kara cēloņus, kopsakarības un seku ilgtermiņa iespaidu. Valstu robežas un to mainība, varas ietekmes pārdale, baisā kara tehnoloģiju laboratorija, un visbeidzot - cilvēka prāta un gara atbilde uz šo grandiozo vēstures pagriezienu.

Starptautiskajā forumā ar priekšlasījumiem uzstāsies izcili Eiropas un Latvijas vēsturnieki, politologi, mākslas un literatūras zinātnieki. Forumā piedalīsies vācu literatūrzinātnieks, prof. Tomass Ancs no Mārburgas universitātes, britu militārais vēsturnieks Makss Arturs, Vācijas Cepelīna muzeja direktore Dr. Urzula Cellere, Turku universitātes Baltijas jūras reģiona studiju centra vadītājs Marku Jokisipila, Berlīnes Mākslas akadēmijas viceprezidente Nele Hertlinga, politoloģe prof. Žaneta Ozoliņa, prof., Dr.phil. Daina Teters, Dr. hist. Ineta Lipša, asoc. prof. Sergejs Kruks, Dr.h.c. Imants Lancmanis, Dr. hist. Ēriks Jēkabsons, Mg. art Rihards Pētersons, kā arī nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle un Rīga 2014 Mākslinieciskās padomes un tematiskās līnijas Brīvības iela kurators Gints Grūbe.

Reģistrēšanās dalībai forumā līdz 7. novembrim, zvanot 67043639 vai atrakstot uz [email protected]. Ieeja bez maksas. Foruma darba valoda būs latviešu, angļu un vācu (tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā). Tas būs skatāms arī tiešraidē kultūras portālā www.riga2014.org.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja