Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība atbalsta likuma grozījumus par papildu atbalsta sniegšanu radošajām personām

Valdība šodien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzītos grozījumus Radošo personu statusa un profesionālo radošo organizāciju likumā, paredzot papildu atbalsta sniegšana radošajām personām.

Kā informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, līdz ar jau apstiprinātu papildinājumu grozījumos likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" pašnodarbinātais, kas ieguvis radošās personas statusu atbilstoši Radošo personu statusa un profesionālo radošo organizāciju likumā noteiktajam un kura obligāto iemaksu objekts gadā ir mazāks par 12 Ministru kabineta noteiktajām minimālajām mēneša darba algām, minimālo obligāto iemaksu veikšanai ir tiesīgs lūgt finanšu atbalstu Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) Radošo personu atbalsta pasākumu programmā, un par šīm personām VKKF veic minimālās obligātās iemaksas valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā.

Likumprojektu KM virza izskatīšanai steidzamības kārtā, lai VKKF atbilstoši likumam "Par valsts sociālo apdrošināšanu" līdz 23. jūnijam varētu veikt sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas par radošajām personām, kuru valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu objekts iepriekšējā kalendārā gadā ir bijis mazāks par 12 Ministru kabineta noteiktajām minimālajām mēneša darba algām par 2021. gadu.

Līdz ar grozījumiem likumprojektā paredzēts arī noteikt, ka profesionālās radošās organizācijas biedru uzņemšanai tiek izvirzīti profesionālie kritēriji, kas atbilst biedrības noteikto mērķu sasniegšanai, KM var deleģēt profesionālajām radošajām organizācijām uzdevumu veikt visu radošo personu atbilstības statusam izvērtējumu un lēmuma pieņemšanu par radošas personas statusa piešķiršanu.

Tāpat tiek precizēts, ka radoša persona var saņemt atbalsta stipendiju, ja tai ir piešķirts radošas personas statuss. Likumprojekta izpilde tiks nodrošināta VKKF Radošo personu atbalsta pasākumu programmā - Radošo personu atbalsta pasākumu programmas īstenošanai VKKF paredzēts ikgadējs finansējums 500 000 eiro apmērā.

Likumprojekts saskaņots ar Datu valsts inspekciju, Labklājības, Finanšu un Tieslietu ministrijām un Valsts kontroli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja