Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Eiropas Komisija izstrādājusi plānu izglītības uzlabošanai

Lai samazinātu priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu un Eiropas valstis atgūtos no krīzes, Eiropas Komisija (EK) nākusi klajā ar rīcības plānu, kas līdz desmitgades beigām samazinātu priekšlaicīgi mācības pārtraukušo audzēkņu ES vidējo rādītāju no pašreizējiem 14,4% līdz rādītājam zem 10%. 

Viens no EK ieteikumiem, kas varētu uzlabot mācību sistēmu, būtu pienācīga atbalsta sniegšana skolēniem ar atšķirīgu dzimto valodu, kā arī skolēnu neatstāšana klasē uz otru gadu. 

Otrkārt, EK uzsver, ka ar kompensācijas pasākumiem ir jāpiedāvā “otra iespēja” mācīties, tostarp papildstundas skolā un iespējas atsākt mācības un apmācību tiem jauniešiem, kuri tās pārtraukuši.

Tāpat ciešāka sadarbība starp ES valstīm, labas prakses apmaiņa un ES finansējuma mērķtiecīgāka izmantošana var palīdzēt risināt šo problēmu.

Pēc  EK informācijas vairāk nekā seši miljoni jauniešu ES pārtrauc izglītību un mācības, iegūstot tikai zemākā līmeņa vidējo izglītību. Vēlāk jaunieši saskaras ar nopietnām grūtībām, meklējot darbu, biežāk kļūst par bezdarbniekiem un ir lielākā mērā atkarīgi no pabalstiem.

Pēc Komisijas domām priekšlaicīga mācību pārtraukšana kavē ekonomikas un sociālo attīstību un rada nopietnus šķēršļus Eiropas Savienības mērķim veidot gudru, ilgtspējīgu un integrējošu izaugsmi.

Plānots, ka dalībvalstu izglītības ministri EK priekšlikumu apspriedīs Eiropas Padomes sanāksmē 2.-4.maijā Briselē. Dalībvalstis tiks aicinātas līdz 2012.gada beigām pieņemt visaptverošas stratēģijas un īstenot tās valsts reformu programmās.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas