Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Dzīvnieku brīvība: Jāpieņem aizliegums, jo turēt dzīvniekus sprostos nav ētiski

Šiem savvaļas dzīvniekiem, kas Latvijā audzētavās tiek turēti sprostos, nav izzuduši instinkti un sprostos viņiem rodas fiziskas un psihiskas saslimšanas, portālam Diena.lv sacīja iniciatīvas rosinātāja biedrības Dzīvnieku brīvība valdes locekle Līva Siliņa.

"Tas nav ētiski un attaisnojami turēt kažokzvērus sprostos tik triviāla iemesla dēļ kā mode. Pat, ja viņi būtu pieradināti, tad tāpat tas nebūtu pieļaujams - novilkt dzīvniekam kažoku, lai to uzvilktu mugurā," sacīja L.Siliņa.

Jautāta, vai biedrībā runāts par zvēraudzētavu uzņēmēju ekonomisko stāvokli, ja audzētavas tās slēgtu, L.Siliņa atzina, ka Latvijai būtu jāpārņem citu valstu pieredze un jāievieš pārejas periods. "Nīderlandē arī pērn aizliedza un, kā jebkuru nozari slēdzot, noteica pārejas periodu. Uzņēmējam šajā laikā jāpārorientējas un jābeidz darbība. Nav tā, ka mums nerūp nekas, kas notiek, bet mēs uzskatām, ka, nosakot pārejas periodu, cilvēki varēs pārkvalificēties. Uzņēmējiem arī tiek izmaksātas kompensācijas. Domāju, ka visiem tas nāks par labu," sacīja biedrības pārstāve.

Viņa arī norādīja, ka patlaban ir astoņas ūdeļu un lapsu audzētavas. L.Siliņa arī sacīja, ka, pieņemot šādus likuma grozījumus, no nevajadzīga kaitējuma ik gadu tiks pasargātas ap 300 000 ūdeļu, 9000 lapsu un 3000 šinšillu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē