Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lauku Avīze padomes locekļa Edgara Ciniņa viedoklis par notikumiem laikrakstā

Pēdējās dienās presē skaļa uzmanība ir pievērsta iespējamām izmaiņām laikraksta Latvijas Avīze Redakcionālajā padomē. Es, Edgars Ciniņš, kā viens no AS Lauku avīze padomes locekļiem, vēlējos paust savu personīgo viedokli par notiekošo.

Protams, akcionāri var pateikties laikraksta kolektīvam, ka drukātajai presei tik grūtajos laikos izdevies strādāt ar peļņu. Noteikti ir jāņem vērā arī žurnālu, izdevniecības un radio dotais pienesums. Tomēr, arī veiksmīgi strādājošā uzņēmumā laiku pa laikam ir nepieciešamas izmaiņas, jo Latvijas preses tirgus nestāv uz vietas. Ir jāskatās nākotnē un jāsaprot, ka mainās lasītāju demogrāfija un gaume. Uzņēmuma Padomes uzdevums ir jau šajā brīdī saskatīt uzņēmuma iespējamo attīstību arī nākotnē.

Kā norādījis uzņēmuma padomes priekšēdētājs [Olafs] Berķa kungs, Latvijas Avīze nav vien laikraksts, tā ne tikai izdod arī vairākus žurnālus, bet ir arī portāls. Turpmākās attīstības kontekstā jāņem vērā, ka runa ir par mediju.

Uzņēmuma padome līdz šim nav jaukusies redakcijas darbā un negrasās to darīt arī nākotnē. Tomēr vēlos uzsvērt, ka padome patur tiesības ieteikt uzņēmuma attīstībai nepieciešamās izmaiņas redakcijas struktūrā, patur tiesības iesaistīties veselīgā diskusijā par medijā publicētajiem materiāliem. Saistīt jebkādus ikdienišķus organizatoriskus lēmumus ar politisku spiedienu un šī brīža politiskiem notikumiem valstī ir augstākā mērā nekorekti un parāda necieņu pret profesionālo žurnālistiku.

Lielu neizpratni manī izsauc Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces publiski paustais viedoklis. Mūrnieces kundzei turpmāk vajadzētu rūpīgi apdomāt izteikumus publiskajā telpā, jo šobrīd tie ir tulkojami kā vienas no valsts augstākās amatpersonas izteikts spiediens uz privāta uzņēmuma akcionāriem. Turklāt, paužot viedokli, kas balstīts tikai uz nezināmas izcelsmes informāciju, ir mazākā mērā nekompetenti.

Diemžēl šobrīd rodas sajūta, ka laikraksta kolektīva iekšējās diskusijas tiek izmantotas negodīgai politiskai cīņai. Ceru, ka mēs visi nenolaidīsimies līdz līmenim, kad ikdienišķas organizatoriskas darbības tiek pārvērstas histēriskā balagānā un tiek pakļautas atsevišķu politiķu manipulācijām. Nepieļausim, ka valsts politiku mājas apstākļos nonēsātā dīvāniņā veido dzeltenās preses par žurnālistiem saukties gribošas personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē