Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Liepājas metalurgs: Lai uzņēmums pārdzīvotu krīzi, nepieciešams steidzams risinājums

Apliecinājumi par krīzi metalurģijas nozarē visā pasaulē kļūst zināmi ar katru dienu vairāk.

Jau stāstījām, ka investoru meklē smagā situācija nonākušais viens no lielākajiem Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas uzņēmumiem Mechel, kura parādi sasniedz 9,1 miljardu dolāru. Valsts atbalsts sekos Ukrainas Kalnrūpniecības un metalurģijas kompleksam MMC. Ir izveidota darba grupa, kas gatavo iespējamos metalurģijas uzņēmuma glābšanas risinājumus. 2012. gada finanšu rezultātus ir paziņojis Krievijas tērauda ražotājs – Magņitogorskas dzelzs un tērauda rūpnīca, tā zaudējumi ir vairāk kā 94 miljoni dolāru. Krievijas bāzes tērauda ražošanas un kalnrūpniecības gigants Evraz ir paziņojusi par provizoriskajiem auditētajiem gada rezultātiem. Grupas kopējais parāds gada beigās sasniedz vairāk kā 6 miljardi dolāru.

Ar līdzīgām problēmām sastopas metalurģijas uzņēmumi citur pasaulē. Luksemburgā bāzētā ArcelorMittal S.A paziņojusi, ka tiks slēgtas 7 no 12 ražotnēm Beļģijā Lježā un darbu zaudēs 1300 strādnieku. Vācu lielākā  tērauda ražošanas firma Thyssen Krupp pērn cieta 4,7 miljardus eiro lielus zaudējumus. Savukārt Eiropas Komisija sākusi izmeklēšanu par Grieķijas valdības sniegto atbalstu 105 miljonu eiro apmērā Larco General Mining and Metallurgical Company S.A. Summa pārskaitīta gan kā kapitāla palielinājums, gan izmaksāta aizdevuma formā. Nodomu sākt darbaspēka samazinājumu ir izteicis Spānijas tērauda ražotājs Grupo Alfonso Gallardo, bet Essar Steel Agloma (Kanāda) saņem tā mātes uzņēmuma kredīta atbalstu 50 miljonu dolāru apmērā, lai nostiprinātu uzņēmuma likviditātes pozīciju.

Zinot samilzušās nozares problēmas, likumsakarīgas ir AS Liepājas metalurgs grūtības. Lai uzņēmums pārdzīvotu krīzi, ir nepieciešams steidzams un neatliekams risinājums.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē