Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vienotība: Ideja veselības aprūpes finansējumu meklēt pensionāru maciņos ir nepieņemama

Finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) iecere veselības aprūpes finansējumam nepieciešamajiem papildu līdzekļiem novirzīt 1% no valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (VSAOI) ir nepieņemama, norāda partijas Vienotība Saeimas frakcijas deputāti.

Īstenojot šo ieceri, nodokļu reforma faktiski tiks īstenota uz pensionāru un citu mazaizsargāto sabiedrības grupu rēķina, jo, kā zināms, VSAOI to šībrīža apjomā neietver citu pakalpojumu finansēšanu.

Novirzot 1% no VSAOI veselības aprūpes finansēšanai, 2020.gadā sociālās apdrošināšanas speciālais budžets zaudētu vairāk nekā 90 miljonus eiro. Tas nozīmē, ka katram pensionāram šāda reforma gadā "izmaksātu" vidēji 190 eiro, norāda Vienotība.

Turklāt jau šobrīd ir pamatotas bažas, vai solītais neapliekamā minimuma palielinājums un iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazinājums mazāko algu un pensiju saņēmējiem spēs segt gaidāmās inflācijas radītās izmaksas, pauž Vienotība.

Frakcija arī atgādina, ka Labklājības ministrija jau iepriekš šādu ideju kategoriski noraidījusi un lūgusi to svītrot no Nodokļu politikas pamatnostādņu projekta.

Reformas mērķim jābūt sociāli atbildīgai nodokļu politikai, kas spēj ģenerēt pietiekamus budžeta ieņēmumus, lai pastāvīgi un augstā kvalitātē garantētu iedzīvotājiem visus valsts pamatpakalpojumus un sociālo atbalstu, uzsver Vienotība.

Finanšu ministre Reizniece-Ozola trešdienas rītā intervijā raidījumā Rīta panorāma atzina, ka veselības aprūpei būs jāmeklē pastāvīgs lielāka finansējuma avots un daļa no sociālajām iemaksām ir iespēja, ko ministrija atkal piedāvās apspriest, vēsta LETA.

Top komentāri

īgņa
ī
Pensionāri ir visneaizsargātākā grupa un viņiem pašiem ir vajadzīga veselības aprūpe, tāpēc vēl kaut ko atņemt viņiem ir ne tikai nepieņemami - tas ir NOZIEGUMS.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
BET, CIK ILGI TURPINĀSIES ŅIRGĀŠANĀS PAR BARIKĀŽU VĪRIEM ??? ŠODIEN PAT PA I.RĪGAS RADIO OFICIĀLI PATEICA KA VISĀM LATVIJAS PAŠVALDĪBĀM IR JĀSNIEDZ PABALSTS VISIEM KURI VAR UZRĀDĪT APLIECĪBU UN DALĪBNIEKA ZĪMI ! BET LIEPĀJA PRASTI UZSPĻAUJ VISIEM BARIKĀŽU VĪRIEM ! VARBŪT KA LIEPĀJA SEVI PIESKAITA KRIEVIJAI ???
latvietis ar mietu !
l
nu, Liepājas domes skuķenes tak vispār nevienu pat negrib ieraudzīt vai sadzirdēt...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē