Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Āboliņa: Ar saprātīgu Holivudas nodokli varētu atbalstīt vietējo kino

“Ja tiktu radīta saprātīga shēma, pēc kuras veiksmīgu kinofilmu ieņēmumu daļu varētu novirzīt nīkstošajam, naudas grūtībās esošajam Latvijas kino, tad to varētu arī darīt,” savu viedokli par Holivudas nodokli portālam Diena.lv pauž kinokritiķe Daira Āboliņa.

Tiesa gan, tad būtu rūpīgi jāizvērtē, kādu ietekmi uz kino izrādīšanas sistēmu šāds nodoklis varētu atstāt. Āboliņa arī pieļauj, ka varētu ar nodokli aplikt tikai komerciāli veiksmīgākās filmas, neatkarīgi no tā, vai tās būtu vietējās, vai ārvalstu. Šajā gadījumā būtu jānosaka veiksmīgu kino ieņēmumu “griesti”, kurus sasniedzot, kāds procents ieņēmumu tiktu novirzīts vietējam kino.

Atgādinām, ka ierosinājumu ieviest tā saucamo Holivudas likumu marta beigās Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas deputātiem ierosināja kino nacionālā pasūtījuma darba grupas vadītājs Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK).

Pēc viņa teiktā, ar šādu nodokli gadā varētu iekasēt 300 000 latu. "Tas savā veidā būtu akcīzes nodoklis jeb vides piesārņojuma nodoklis," skaidroja Stalts.

Politiķis norādīja, ka savā laikā lielie kinoteātri jeb multipleksi Latvijā ienākuši bez jebkādiem nosacījumiem, bet ar šāda nodokļa ieviešanu tiktu atbalstīts nacionālais kino, kam ir grūti konkurēt ar Holivudas filmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē