Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Āboltiņa: Patlaban vairs nevar būt ne runas par SC iespējamo iesaistīšanu valdībā

Patlaban vairs nevar būt ne runas par partijas "Saskaņas centrs" (SC) iesaistīšanu valdības veidošanā, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" pauž Saeimas priekšsēdētāja, partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pēc viņas teiktā, patlaban neesot iespējamas sarunas par SC iesaistīšanu valdībā, kā tas bija pēc 11.Saeimas vēlēšanām, kad tas būtu bijis uzskatāms par spilgtu integrācijas piemēru.

"Valodas referendums skaidri un gaiši parādīja, ko viņi grib politiskajā ziņā, bet saimniekošana Rīgā parāda, ko viņi spēj praktiski. Es kā demokrāte pēc būtības uzskatu, ka mums ir demokrātiska valsts, kuras pilsoņi ievēl savu parlamentu. 30% no tā veido SC, un mums ir jāatrod sadarbības dormas ar šiem cilvēkiem, bet sadarbības formām ir jābūt tādām, kas neapdraud valsts pamatus," uzsver "Vienotības" vadītāja.

Kā uzskata Āboltiņa, SC patlaban nodarbojas ar ienaidnieka meklēšanu un sabiedrības šķelšanas mēģinājumiem. "SC mēģina sadalīt Latviju ar krievu valodas referendumu, mēģinot sadalīt Latvijas iedzīvotājus latviešos un krievos, kā tas nekad nav bijis kopš 1918.gada, un tā tas nebija arī 1991.gadā, kad uz barikādēm stāvēja dažādu tautību cilvēki - ar vienu ideju par kopīgu valsti, kurā viņi varēs audzināt savus bērnus," savu viedokli skaidro Āboltiņa.

Āboltiņa arī uzskata, ka SC mēģina atdalīt Rīgu no pārējās Latvijas un tā esot šīs partijas šķeltnieciskās politikas būtība. "SC nav bijis pie valsts varas stūres, bet viņi ļoti grib, tāpēc tagad strādā pēc principa: bļaujam skaļāk, tad tiksim sadzirdēti," sacīja Āboltiņa.

Pēc viņas teiktā, par SC darbību liecinot saimniekošana Rīgā. "Cik maksā, piemēram, "Saktas" puķu tirdziņa viens kvadrātmetrs un atjaunotās Rīgas biržas viens kvadrātmetrs? Vienādi! Rīgā ir daudz svētku, bet arī tie nav bez maksas - kādam par tiem ir jāmaksā un tie ir nodokļu maksātāju līdzekļi," uzsver politiķe.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē