Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Āboltiņa valdības veidošanas sarunu iznākumu neuzskata par kompromisu

Valdības veidošanas sarunu rezultātu nevar uzskatīt par kompromisu, un tas saistīts ar koalīcijas partneru bloķēšanos un _Vienotība_s iekšējām pretrunām, žurnālistiem sacīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa teica, ka partneri - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA)- izveidoja bloku, bet Vienotība "apzinājās savu atbildību kā stabilais transatlantiskais partneris, Eiropas vērtību aizstāvētājs".

"Mēs šajā brīdī nevaram atļauties spītēties, teikt "patīk" vai "nepatīk"," pauda politiķe. Viņa akcentēja, ka jebkurš jautājums ir svarīgs, Vienotība turpinās iestāties par drošības stiprināšanu. Tāpat partija "ļoti skaļi iestāsies" par pensionāru tiesībām, ka viņiem nepieciešamas augstākas pensijas, teica Āboltiņa.

Vaicāta, vai amatu sadalījums valdībā vērtējams kā kompromiss, politiķe atbildēja noraidoši, jo tie esot "vienas grupas diktēti noteikumi". Āboltiņa gan piebilda, ka arī NA, kas mēģināja panākt vēl atsevišķu premjera biedru demogrāfijas jautājumos vai kādu citu amatu, palika ne visai apmierināta.

Cik konstruktīvi spēs strādāt šī valdība un cik ilgtspējīga tā būs, rādīs laiks, teica Āboltiņa.

Viņa arī pauda uzskatu, ka Māra Kučinska (ZZS) virzīšana premjera amatam saistīta ar to, ka vairāki Vienotības frakcijas biedri esot pauduši viņam atbalstu pirms nominēšanas. Pēc Āboltiņas domām, tas varēja būt izšķirošs arguments. Arī tagad valdību mēģina veidot, izmantojot Vienotības iekšējās pretrunas, uzskata Āboltiņa.

Tomēr, pēc viņas teiktā, Vienotība grib cerēt, ka valdība būs ilgtspējīga.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē