Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Agešins: Šis priekšlikums ir pret pašiem latviešiem

Saskaņas centra (SC) deputāts Valērijs Agešins uzskata, ka Vienotības pārstāvju - Dzintara Ābiķa un viņa kolēģa Ainara Latkovska priekšlikums, ka ir jāpārskata referenduma ierosināšanai nepieciešamais parakstu slieksnis, ir pret pašiem latviešiem.

Jau ziņots, ka Vienotības pārstāvji Dzintars Ābiķis un viņa kolēģis Ainars Latkovskis uzskata, ka ir jāpārskata referenduma ierosināšanai nepieciešamais parakstu slieksnis, kas tagad ir 10 000 notariāli apstiprinātu parakstu. Pēc A.Latkovska domām, tie varētu būt 100 000 parakstu, piektdien rakstīja laikraksts Diena.

"Acīmredzot, Vienotības deputāti un pati partija baidās no savas valsts un savas tautas. Šis priekšlikums ir pret pašiem latviešiem, Latvijas iedzīvotājiem, jo tas pārkāpj Satversmes 2. pantu par to, ka valsts suverēnā vara pieder tieši tautai," sacīja V.Agešins.

Viņš arī norādīja, ka referendums par krievu valodu ir tikai viens jautājums. "Latvijas pilsoņiem ir tiesības rosināt jebkurus jautājumus, kas viņus uztrauc. Politiķiem ir jāiemācās uzklausīt tauta arī starpvēlēšanu posmā, citādi Saeima par savu tautu atceras tikai vienu reizi četros gados, kad tas ir nepieciešams," sacīja politiķis.

Kā vēstīts, patlaban ir jāsagaida Satversmes tiesas atzinums un pēc tam jāveic grozījumi pamatlikumā, lai vairs nebūtu iespējams referendumā vērsties pret valsts pamatprincipiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē