Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Akmentiņa-Smildziņa: Teorētiski varētu, bet solījumiem neticu

Ideja ir laba un teorētiski tas ir iespējams, bet solījumiem likvidēt rindas uz vietām Rīgas bērnudārzos nevar ticēt, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, portālam Diena.lv sacīja portāla mammam.lv/tetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Jau ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) otrdien Latvijas radio sacīja, ka rindas uz vietām Rīgas bērnudārzos pašvaldība varētu likvidēt pusotra līdz divu gadu laikā.

N.Ušakovs informēja, ka patlaban 2000 ģimenes saņem 93 latu līdzfinansējumu, kuru bērni mācās privātajos bērnudārzos. Viņš minēja, ka pašlaik pašvaldībā strādā pie tā, lai jau no 1.janvāra visas ģimenes saņemtu vienlīdzīgu finansējumu. Kā zināms, šobrīd Rīgas dome 93 latu līdzfinansējumu nodrošina tikai tām ģimenēm, kuras bērnus sūta privātā pirmsskolas izglītības iestādē un vienlaikus izstājas no rindas uz vietu pašvaldības bērnudārzā. Tām ģimenēm, kas vietu vēlas saglabāt, tiek izmaksāts 30 latu līdzfinansējums. "No 1. janvāra nevajadzēs stāties arā no rindas, visi saņems tos 93 latus un tos 30 latus arī pārvērtīsim par 93 latiem. Tas nozīmē, ka visi tie, kuri nevar apmeklēt pašvaldības bērnudārzu, saņems 93 latus," sacīja galvaspilsētas mērs.

"Teorētiski tas ir iespējams, bet mēs zinām, ka šāds priekšlikums ir izskanējis ne vien vienā priekšvēlēšanu solījumā," sacīja I.Akmentiņa-Smildziņa.

Viņa norādīja, ka, gudri rīkojoties, to var izdarīt, bet vecāki par rindām sūdzās joprojām. "Tā ideja ir ļoti laba, un divos gados realizējams, bet es neloloju ilūzijas un nepaļaujos. Nevajag sapriecāties, lai kuri onkuļi ko teiktu - ka noteikti izpildīs. Aptuvenais rīcību scenārijs ir pareizs, bet, vai tā būs, zinot iepriekšējo kungu solījumus, es nesapriecātos un necerētu," uzskata I.Akmentiņa-Smildziņa.

"Es priecājos, ka ir pamanīta vecākiem tik ļoti neizdevīgā stāšanās ārā no valsts bērnudārza rindas, ja bērns sāk iet privātajā dārziņā. Lai veiktu šīs pārmaiņas, manuprāt, nav nepieciešams pusotrs vai divi gadi," sacīja portālu vadītāja.

Viņa piebilda, ka, ja solīto izpildīs, tad "būsim tikai ieguvēji". 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē