Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aksenoks: Silenieka atstādināšanas iemesli ir tikai formāli

Rīgas brīvostas valdes locekļa Viestura Silenieka (Zaļo un zemnieku savienība) atstādināšanas iemesli ir tikai formāli, portālam Diena.lv sacīja bijušais valdes loceklis Aivars Aksenoks.

"Viestura Silenieka atstādināšanas iemesli ir tikai formāli. Zināms, ka Zaļo un zemnieku savienība nav koalīcijā. Tas ir vēl viens pierādījums tam, ka ostas pārvalde ir stipri politizēta," uzskata A.Aksenoks.

Jau ziņots, ka valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ierosinājumu no Rīgas brīvostas valdes atbrīvot V.Silenieku. Viņa vietā Rīgas brīvostas valdē valdība iecēla Zatlera reformu partijas biedri un dibinātāju Ingu Antāni.

Viņš atzina, ka patlaban šajos procesos nav iedziļinājies, tomēr ir skaidrs, ka valdes darbā nepieciešama reoganizācija. "Savulaik jautājums par reorganizāciju ir bijis pacelts, jo ļoti neskaidrs jautājums ir par ostas statusu. Arī pārvaldība - no vienas puses valsts, no otras pašvaldība. Tad bija doma, ka osta labāk darbotos kā kapitālsabiedrība. Tagad neesmu tik ļoti iedziļinājies, bet skaidrs, ka pārvaldības modelis nav tas labākais," sacīja bijušais valdes loceklis.

A.Aksenoks apgalvoja, ka ne vienmēr valdē bijuši cilvēki, kuri pārzinājuši kapitālsabiedrības vadību. "Viņiem nav jābūt jūrniekiem, bet valdē jābūt cilvēkiem, kuri zina kapitālsabiedrības pārvaldību. Līdz šim valdes sanāca uz sēdēm vienu, divas reizes mēnesī. Sanāca politiķi un no sava politiķu skatījuma izlēma saimnieciskus jautājumus," teica A.Aksenoks. 

"Man nav skaidrs, kā tik monolītā koalīcijā var rasties šādi jautājumi, ka ieprieš par to nezināja. Kā var būt,  ka iepriekš neviens nav zinājis?" A.Aksenoks pauž nesapratni par atkārtotu līguma izvērtēšanu. Viņš uzsvēra - jau pirmajā lemšanas reizē visiem jautājumiem, kas saistīti ar līgumu par zemes nomu, bija jābūt skaidriem.

"Diemžēl mēs, sabiedrība, nezinām, vai šis līgums un daudzi citi, kas ir ostā, ir mūsu interesēs. Ja to noslēgšana, piemēram, radītu darbavietas, tas būtu labi, bet var gadīties, ka varētu notikt arī kas slikts. Nav labi, ka tas ir politiski lemts, nevis pēc būtības," teica A.Aksenoks.

Uz jautājumu, kādiem cilvēkiem būtu jāstrādā valdē, A.Aksenoks apgalvoja - nozares profesionāļiem. "Tādi piemēri ir bijuši. Piemēram, Niks Būmanis - labs speciālists ekonomikā un finansēs. Viņš ilgu laiku valdē bija arī konsultants. Daudzi lēmumi tika pieņemti pareizi, jo viņš vienmēr visu bija izpētījis, izrēķinājis, un tā arī tie tika vērtēti. Nezinu, vai šādi konsultanti arī ir šobrīd," teica A.Aksenoks.

A.Aksenoks Rīgas brīvostas valdē strādāja no 2005.gada marta līdz 207. gada februārim.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē