Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Aldermane: Ilgāk jāmaksā māmiņalga, nevis jāievieš grūti administrējams bērnu pieskatīšanas pabalsts

"Valdības paziņojums, ka tā atsakās no algu maksāšanas visiem pirmsskolas pedagogiem, lai no nākamā gada rudens maksātu pieskatīšanas pabalstu bērniem, nerisina bērnudārzu pieejamības problēmu. Nav saprotams, kāpēc pabalsta piešķiršanas periodā ir iekļauti bērni vecumā no gada līdz diviem gadiem. Būtu labāk, ja pilna māmiņu alga, nevis 30 lati, tiktu maksāta līdz bērns sasniedz pusotra gada vecumu, kad viņš var sākt apmeklēt bērnudārzu," uzskata Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Valdība otrdien, 21. augustā, paziņoja, ka pašvaldībām nepiešķirs solītos 23 miljonus latu pirmsskolu pedagogu algām, lai tām atbrīvotos līdzekļi pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamības nodrošināšanai. Tā vietā no nākamā gada septembra tiek solīts 50 latu liels bērna pieskatīšanas pabalsts.

E.Aldermane uzskata, ka, ieviešot šādu pabalstu, nav skaidrs, kā Labklājības ministrija iegūs informāciju par to, ka bērnam vietu pirmsskolā nevar nodrošināt un vai bērns vispār pirmsskolas pakalpojuma saņemšanai ir pieteikts. Rīgas pašvaldībai jau ir bijusi pieredze ar līdzīga veida pabalsta maksāšanu no 2006. līdz 2009. gadam, norāda komitejas vadītāja.

Rīgas pašvaldība 50 latu lielus pabalstus tiem vecākiem (aizbildņiem), kuru bērniem nevarēja nodrošināt vietas pašvaldības bērnudārzos, sāka izmaksāt 2006. gada 1. decembrī. Sākotnēji šo pabalstu saņēma 1300 bērnu vecāki, bet 2009. gadā vairāk nekā 5000 bērnu vecāku.

2006. gadā pašvaldības bērnudārzos papildus tika atvērtas 648 vietas, 2007. gadā – 140 vietas un 2008. gadā – 502 vietas. Šī sasaukuma Rīgas dome 2009. gadā atvēra papildus 918 vietas, 2010. gadā – 908 vietas, 2011. gadā – 549 un sadarbībā ar privātajiem bērnudārziem nodrošināja pakalpojuma saņemšanu vēl 2857 bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē