Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Antāne: Vecākiem nav jāpiegādā bērnudārziem tualetes papīra ruļļi

Lai runātu par bērnudārzu problēmām galvaspilsētā, Reformu partijas Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāte Inga Antāne tikusies ar šīs nozares ekspertiem un profesionāļiem.

"Esmu divu bērnu mamma un par bērnudārzu problēmām zinu no savas pieredzes," norāda I.Antāne.

"Brīvprātīgi-obligātie vecāku fondi, kas vāc naudu tualetes papīriem un mazgāšanas līdzekļiem, ļoti atšķirīga nodarbību un mācību kvalitāte, korupcijas gadījumi, tas viss ļoti sarežģī vecāku dzīvi," atzīst mēra amata kandidāte.

Pašvaldībai ir jānodrošina saimniecības preces bērnudārzos nepieciešamajā daudzumā, un vecākiem nav jāstaigā ar tualetes papīra ruļļiem, uzskata I.Antāne.

"Man ir prieks, ka kopā sanāk dažādas organizācijas, lai runātu par ģimeņu labklājības celšanu. Man ir divi bērni, un par trešo atvasi šobrīd nevaram domāt, jo pirmklasnieks, bērnudārznieks un pilnas slodzes darbs – tā ir grūti paveicama misija. Vismaz šobrīd tā Latvijā ir. Tāpēc mēs portālā mammauntetiem.lv regulāri pētām un apkopojam Latvijas ģimeņu situāciju un nepieciešamo palīdzību no valsts, un apsveicam ikvienu iniciatīvu, kas vērsta uz situācijas uzlabošanu," uzskata mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Visi diskusijas dalībnieki kā vienu no lielākajām problēmām nosauca bērnudārzu trūkumu pilsētas centrā, pārspīlētās izmaksas jaunbūvējamām pirmsskolām, kā arī nepieciešamību pastiprināt sadarbību ar privātajaiem bērnudārziem.

Diskusijā piedalījās Latvijas Vecāku foruma dalīborganizāciju pārstāves Silvija Titova no biedrības Vecāki par izglītību, Gundega Zaķe-Cimža no Nauda seko bērnam un Nākotnes fonda, Daina Kazāka, Reformu partijas Saeimas deputāte un vecāku iniciatīvas grupas Nauda seko bērnam līdzvadītāja, kā arī vecāku portāla mammam.lv/tetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Ar Latvijas vecāku foruma pārstāvjiem notikusi arī atsevišķa tikšanās Izglītības un zinātnes ministrijā, tajā piedalījās Reformu partijas virzītais izglītības ministrs Roberts Ķīlis un I.Antāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē