Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ārlietu ministrija: Vēlēšanas Baltkrievijā nav uzskatāmas par brīvām un godīgām

Saskaņā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) vēlēšanu novērošanas misijas secinājumiem 23.septembrī notikušās Baltkrievijas parlamenta apakšpalātas vēlēšanas parlamenta vēlēšanas nav uzskatāmas par brīvām un godīgām, portālam Diena.lv atzina Ārlietu ministrijā (ĀM). "Neskatoties uz nelielajiem uzlabojumiem vēlēšanu organizācijas procesā, Baltkrievijā joprojām netiek ievērotas daudzas starptautiskās saistības un demokrātisku vēlēšanu pamatprincipi.

Konkurences, neitralitātes un objektivitātes trūkums šīs vēlēšanas neļauj atzīt par brīvām, godīgām un demokrātiskām. Lai gan šajās velēšanās piedalījās vairāki politiskie spēki, diemžēl virknei pazīstamu politiķu dažādu iemeslu dēļ tika liegta iespēja tajās piedalīties un paust viedokli par notiekošo valstī. Diemžēl Baltkrievijā netika arī ielaisti starptautiskie novērotāji no vairākām valstīm," savā paziņojumā raksta ĀM.ĀM aicina Baltkrieviju spert izšķirošus soļus, lai veiktu reformas, kas nodrošinātu starptautiski atzītu un demokrātisku vēlēšanu norisi, kā arī nodrošinātu cilvēktiesību ievērošanu valstī. Visu politieslodzīto atbrīvošana Baltkrievijā būtu pirmais pozitīvais solis šajā virzienā."Latvija ir ieinteresēta labās kaimiņvalstu attiecībās ar Baltkrieviju, un mums ir svarīgi, lai Baltkrievija attīstītos kā demokrātiska, ekonomiski attīstīta valsts, kurā tiek ievērotas cilvēktiesības un likuma vara,"norādīts ĀM izpaltītajā paziņojumā.EDSO Starptautiskās vēlēšanu novērošanas misijā Latviju pārstāvēja 6 novērotāji no Ārlietu ministrijas, Saeimas un Centrālās vēlēšanu komisijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē