Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ašeradens: Latvijas izaugsme nevar balstīties uz iekšējo patēriņu; jāveicina eksports

Latvijas izaugsme vairs nevar tikt balstīta uz iekšējo patēriņu, tādēļ ir svarīgi attīstīt inovācijas, veicināt eksportu, kā arī sekmēt izmaiņas darba tirgū, šodien tiekoties ar Tautsaimniecības padomi, pauda ekonomikas ministra amata kandidāts Arvils Ašeradens (Vienotība).

Ašeradens pirmdien tikās ar padomes pārstāvjiem, dažādu tautsaimniecības nozaru asociāciju vadītājiem un vadošajiem Latvijas uzņēmējiem, lai informētu par jaunās valdības veidošanas gaitu un darbības prioritātēm tautsaimniecības jomā, kā arī uzklausītu uzņēmēju domas par prioritāri darāmajiem darbiem Latvijas ekonomikas izaugsmes nodrošināšanai un Ekonomikas ministrijas darbībai.

Ministra amata kandidāts informēja, ka topošās valdības darbam ir izvirzītas piecas galvenās prioritātes - Latvijas tautsaimniecības stiprināšana, izglītība, veselība, nacionālā identitāte un demogrāfija. Viņš piebilda, ka Latvijas izaugsmes veicināšanai svarīgi ir pārskatīt arī līdzšinējo investīciju un nodokļu politiku, vienlaikus sekmējot eksportu un palielinot pašvaldību lomu uzņēmējdarbības attīstībā.

Kā vēl vienu prioritāti darbam ekonomikas ministra amatā Ašeradens minēja būvniecības jomas attīstību un ēnu ekonomikas mazināšanu būvniecības nozarē. Viņš arī apliecināja, ka svarīgi ir turpināt iesāktos darbus enerģētikas tirgus attīstībai, kā arī sekmēt e-pārvaldes principu arvien plašāku ieviešanu.

Uzņēmēji atzinīgi novērtēja Ašeradena izvirzītās darba prioritātes Ekonomikas ministrijā, norādot, ka svarīgi ir iesaistīt uzņēmējus diskusijās par nodokļu sistēmas izmaiņām un citiem aktuālajiem tautsaimniecības attīstības jautājumiem.

Tautsaimniecības padome (TSP) ir tās dibinātāju - Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas - izveidota konsultatīva institūcija, kuras darbībā var tikt pieaicinātas nozaru asociācijas, kuras pārstāv savas nozares uzņēmējus un to intereses, kā arī neatkarīgos ekspertus - ekonomistus, izglītības un zinātnes pārstāvjus.

TSP darbības mērķis ir veicināt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā, kā arī veicināt ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstības principu ieviešanu un sekmēt valsts ilgtspējīgas attīstības procesu un sabiedrības līdzdalību tajā.

Jau ziņots, ka partijas Vienotība valde nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt Ašeradenu. Viņš aģentūrai LETA norādīja, ka ir jau sācis Ekonomikas ministrijas jaunā valsts sekretāra meklēšanu. Atbilstošs pretendents tiek meklēts, ņemot vērā arī tādas ministrijai būtiskas darba prioritātes kā būvniecība un enerģētika.

Ašeradens pašlaik ieņem Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatu.

Balsojums Saeimā par Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) veidotās valdības apstiprināšanu iecerēts 11.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē