Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Asociācija: Ne visi krīzes laikā veiktie riska kapitāla ieguldījumi strādā ar pozitīviem rādītājiem

Līdzšinējo riska kapitāla fondu ieguldījumu atdeve vēl nav zināma, taču, visticamāk, ne visi fondi ir strādājuši ar pozitīviem rādītājiem, atzina Latvijas Riska kapitāla asociācijas valdes priekšsēdētājs Edgars Pīgoznis.

Viņš skaidroja, ka krīzes laikā ekonomika saruka par ceturtdaļu, tāpēc būtu dīvaini, ja arī fondi nebūtu cietuši neveiksmes.

Vaicāts, vai asociācijai varētu būt informācija par 2006.gadā sākto pirmo Latvijas Garantiju aģentūras riska kapitāla fondu programmu, kuras ietvaros tika izveidoti riska kapitāla fondi ZGI fonds, Otrais Eko fonds un Invento fonds, kas ir pabeiguši ieguldījumu periodu, Pīgoznis norādīja, ka faktiski var runāt tikai par diviem fondiem, jo Invento fonds savu darbību pārtrauca ļoti agrīnā stadijā. Darbības periods ZGI fondam un Otrajam Eko fondam noslēgsies drīzumā.

"Nav noslēpums, ka riska kapitāla fondos darbojas nerakstīts likums - no desmit investīcijām divas trīs būs labas, bet viena vai divas būs ļoti labas. Tad ir jautājums par to, kurā brīdī šos labākos uzņēmumus pārdot - sākuma vai beigu posmā. Tā kā visi uzņēmumi vēl nav pārdoti, patlaban īsti nevar vērtēt minēto fondu darbību," piebilda asociācijas vadītājs.

Pēc viņa sacītā, viens no svarīgākajiem faktoriem ieguldījumu fondu atdevei ir laiks, kurā ekonomikas ciklā ir investēta nauda. "Diemžēl tie, kas investēja pirms pieciem līdz septiņiem gadiem, nevar būt veiksmīgākie piemēri," uzsvēra Pīgoznis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Demokrātijas trauslums TM paspārnē

Pavisam klusi un mērķtiecīgi tieslietu ministres Ineses Lībiņas – Egneres ("Jaunā Vienotība") vadībā virzās slikts demokrātijas, varu dalīšanas un tiesiskuma precedents, par kuru tikpat klu...

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē