Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ATD bažas, ka e-talonu sadārdzināšanās apgrūtinās valsts budžetu

Pamatīgas galvassāpes Rīgas domes lēmums no nākamā gada 1.janvāra diferencēt biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā sagādājis Autotransporta direkcijai (ATD), kuri tagad jādomā kā rēķināt dotāciju maršrutiem, kas iziet ārpus Rīgas teritorijas un par to, kā uzskaitīt īpašās pasažieru grupas, otrdien vēsta TV3 ziņas. 

"Mums rada bažas, vai tas neapgrūtinās valsts budžetu, jo līdzekļi ir tik, cik ir. Tie joprojām ir nepietiekoši. Arī daudzs tehniskas lietas, konkrēti, kaut vai invalīdu uzskaite pilsētā, ko atbilstoši normatīvajiem aktiem sedz valsts – kā tas tiks uzskaitīts personalizētajām, un vienreizējajām biļetēm, tie ir neatrisinātie jautājumi, kas mums nav skaidri," TV3 ziņām sacīja ATD valdes loceklis Andulis Židkovs.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes (RD) deputātu vairākums pirmdien atbalstīja izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, paredzot, ka no 2014.gada 1.janvāra Rīgā deklarētie iedzīvotāji par braucienu pašvaldības sabiedriskajā transportā maksās mazāk nekā pašlaik, bet visi pārējie maksās dubultā. Priekšlikums paredz, ka no nākamā gada Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem brauciens Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme autobusos, trolejbusos vai tramvajos izmaksās 60 eirocentus, turpretī pasažieriem, kuri nav deklarēti galvaspilsētā, turpmāk braucieni sabiedriskajā transportā būs divreiz dārgāki - 1,2 eiro par vienu braucienu.

Rīgas iedzīvotāja identifikācijai tiks izmantots personalizētais e-talons, kas pildīs arī elektroniskās Rīdzinieka kartes funkcijas. Savukārt arī tie Rīgā deklarētie iedzīvotāji, kuri nebūs izņēmuši Rīdzinieka karti un neatbildīs kādai no sabiedrības grupām, kam pienākas atlaide sabiedriskajā transportā, par braucienu Rīgas satiksmes transportā maksās 1,2 eiro. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē