Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Atvadu vārdi Imantam Mežaraupam (10.10.1958.–21.06.2013.)

Pretī Dziesmu svētkiem un Latvijas saulei ir aizsteidzies Imanta Mežaraupa darbīgais mūžs. Varbūt zīmīgi, bet Imanta sirdī vienmēr ir bijusi mūzika, kas pavadīja viņu visās dzīves gaitās. Cilvēks, skolotājs, komponists, diriģents, Imants Mežaraups dzimis 1958. gada 10. oktobrī, Filadelfijā (ASV), tautība – latvietis.

Imants divus bakalaura, maģistra un doktora grādus kompozīcijā ieguvis 1995. gadā Templas Universitātē. 

2003. gada rudenī, vislabāko nodomu vadīts un apņēmības pilns tos īstenot, Imants Mežaraups uzsāka darbu ar Talsu ev.lut. draudzes kori „Amenda” kā otrais diriģents. Korī viņš atdevīgi darbojās arī kā ērģelnieks, kormeistars un komponists. 

Kora repertuārs papildinās ar 131.psalmu mūzikā un daudzām kompozīcijām, starp kurām arī kantāte pēc Halīla Džibrāna „Pravietis” motīviem „Būvēsim jaunu torni debesīs”.

Korim ar Imantu Mežaraupu piepildīta koncertturneja pa Vāciju 2006. gadā, misijas brauciens pie Īrijā dzīvojošiem latviešiem 2009. gadā, luterisko draudžu dienas Minhenē 2010. gadā un pēdējais kopīgais ceļojums uz Greifsvaldi Vācijā 2012. gada augustā.

Imants Mežaraups mums dāvājis ne tikai savus Gara augļus, bet arī cilvēcisku sirsnību, inteliģenci, vienkāršību, humoru un cilvēkmīlestību.


Kopš 2004. gada 1. septembra Imanta Mežaraupa darbavieta bijusi arī Talsu Mūzikas skola, kurā viņš pasniedza mācību priekšmetu – Kompozīcija. Kā skolotājs ļoti vienkāršs, iejūtīgs, ar milzīgu sapratni un iecietību pret apkārtējiem. Audzēkņos attīstīja radošo garu, caur ieteikumiem pilnveidojot kompozīcijas pirmos aizmetņus. Katru gadu mācību gada noslēgumā mūzikas skolā izskanēja koncerts kompozīcijā, kurā tika atskaņoti jauno komponistu mācību gada laikā radītie gara darbi ar Imanta Mežaraupa skaidrojošu stāstījumu par audzēkņu iecerēm un dažreiz paša skolotāja pavadījumu.

Skolotāja vadībā jauno komponistu radošie darbi tika pieteikti arī konkursos, kuros tie tika atzinīgi novērtēti. Skolotāja devums mūzikas skolas audzēkņu radošajā attīstībā ir nenovērtējams. Tas devis iedvesmu jauniem apvāršņiem...


Paldies par Imanta neizmērojamo talantu, nododot savas zināšanas audzēkņiem, līdzcilvēkiem, paldies par iespēju klausīties viņa paša kompozīcijas koncertos Talsos.

Visdziļākie līdzjūtības vārdi Imanta Mežaraupa tuviniekiem.

Talsu novada pašvaldība,
Talsu evaņģēliski luteriskās baznīcas koris „Amenda”,
Talsu Mūzikas skola

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē