Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Auniņa: Pieprasītā nauda ir tikai daļa no sportam nepieciešamajiem līdzekļiem

2013.gadā sportam plānotais bāzes finansējums ir nepietiekams, lai nodrošinātu sporta organizāciju plānotās programmas un pasākumus. Jau šobrīd ir skaidrs, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kā par sporta nozari atbildīgā ministrija arī 2013.gadā, līdzīgi kā iepriekšējos gados, būs spiesta vērsties Ministru kabinetā ar papildus finanšu līdzekļu pieprasījumiem no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, portālam Diena.lv sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa.

"IZM vēlme, prasot 2013.gada prioritāro pasākumos iekļaut arī sporta finansējumu, bija šādu situāciju novērst jau budžeta veidošanas procesā," sacīja U.Auniņa.

Kā vestīts, 2013.gada valsts budžeta prioritārajos pasākumos atbalstīta papildus finanšu līdzekļu piešķiršana sporta infrastruktūras sakārtošanai - Murjāņu sporta ģimnāzijas rekonstrukcijas 1.kārtai un Bobsleja un kamaniņu trases Sigulda rekonstrukcijas uzsākšanai.

"Ierobežotās finanšu rocības dēļ valdībā atbalstu neguva papildus finanšu līdzekļu pieprasījums 1, 4 miljonu latu apmērā sporta organizāciju vajadzībām – sporta programmām un pasākumiem (750 000 latu), nacionālas nozīmes starptautisko sporta pasākumu organizēšanai Latvijā (350 000 latu) un komandu sporta spēļu sporta federācijām (300 000 latu). Pieprasītie 1,4 miljoni latu ir tikai daļa no sportam reāli nepieciešamās naudas," uzsvēra ministrijas pārstāve.

Viņa norādīja, ka ideālā valsts budžeta situācijā sporta budžeta bāzes likme būtu palielināma par vairākiem miljoniem latu.

"Latvijas sportistu teicamais sniegums Londonas Olimpiskajās spēlēs un citās augstākā līmeņa starptautiskās sporta sacensībās pierāda, ka sportam paredzētais finansējums izlietots mērķtiecīgi. Augsti sasniegumi sportā sekmē kopējo piederības un līdzdalības izjūtu, ikvienam Latvijas iedzīvotājam lepojoties ar Latvijas labāko sportistu un komandu panākumiem starptautiskā arēnā. Katrs augsta līmeņa sporta pasākums nodrošina Latvijas vārda nešanu pasaulē," atzina U.Auniņa.

IZM pārstāve sacīja, ka ne velti populāra kļuvusi Londonas olimpisko spēļu laikā radusies anekdote: "Kur īsti  ir Latvija?" - "Pusfinālā!".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē