Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Barča: Indeksējot pensijas, jāņem vērā nostrādāto gadu skaits

Ņemot vērā, ka daļai cilvēku ar lielu darba stāžu ir maza pensija, indeksējot pensijas, vistaisnīgāk ir ņemt vērā nostrādāto gadu skaitu,ceturtdien žurnālistiem sacīja Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS).

Savukārt attiecībā uz cilvēkiem ar mazu darba stāžu, kuriem arī ir nelielas pensijas, komisijas priekšsēdētāja pauda, ka katrs tomēr ir atbildīgs par savu dzīvi.

Saskaņā ar valdības deklarācijā ierakstīto Barča arī prognozē, ka tiks risināts jautājums par krīzes laikā notikušo, kad, nokrītoties pensiju aprēķinā izmantojamajam kapitāla indeksam, samazinājās arī pensijas. Viņa pauda pārliecību, ka tiks novērsta šādu situāciju atkārtošanās nākotnē. Vēl gan esot jāaprēķina izmaiņām nepieciešamā naudas summa, un komisijas priekšsēdētāja prognozē, ka jauno kārtību varēs ieviest no 2016.gada.

Politiķe norādīja, ka komisijai parlamenta jaunajā sasaukumā būs jāstrādā ar "lieliem un sarežģītiem" likumprojektiem, piemēram, 11.Saeimā pirmajā lasījumā atbalstīto Psihologu likumu. Paredzams, ka attiecīgais normatīvais ceļš līdz pieņemšanai nebūs viegls. Tāpat būs jāturpina skatīt Ārstniecības likums.

Komisijai arī ir doti speciāli uzdevumi saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā (ES). Liels darbs šajā jomā esot izdarīts jau 11.Saeimā.

Komisijas darbībā 12.Saeimā nemainīsies tas, ka katrs deputāts būs atbildīgs par konkrētiem likumprojektiem. Politiķe norādīja, ka pašlaik komisijā strādā četri ārsti, kas liecina, ka attiecīgajā jomā būs spēcīga komanda.


Top komentāri

Pareizi
P
Beidzot kaut kas sakarīgs! Tagad sa'ņemu pensiju tikpat cik apkopēja, kas aizgāja pensijā pirms 5 gadiem, un ne ar stāzu kā man 44 gadi! Vai es vainīga, ka esmu 5 gadus jaunāka un ka tik strauji nokritās uzkrātās pensijas indekss ???? Ja tā, tad ir jāpārrēķina pensijas arī tiem, kas agrāk aizgāja pensijā, kad indekss vēl bija augsts. Visu mūžu esmu maksājusi nodokļus un ko tagad saņemu? Kāpēc tāda netaisnība? Bet ar pļāpāšanu nekas nenotiks, ir beidzot jārīkojas!
Astra
A
...... kad aprēķinās pariezi pensiju nelaikā dzimušajiem t.i kuriem pensijasn indekss ir zem 1% to mēgināja solīt tiesībsargs ,bet laikam savlaicīgi apklusināja !!!!!
reņģēdājs
r
Tā arī nesapratu-vai tiem cilvēkiem,kuri krīzes laikā saņēma mazāk aprēķinātu pensiju,TĀS TIKS KAUT KĀ TOMĒR KOMPENSĒTAS?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē