Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Bērziņš: Neskatoties uz krīzes pārvarēšanu, Latvijai jālūkojas pēc attīstības nākotnē

Lai arī pēc ekonomiskās krīzes ir iestājusies zināma stabilitāte un Latvija ieguvusi atpazīstamību pasaulē, nepieciešams rūpīgi vērot, kur mēs esam patlaban un ko mēs darīsim nākotnē, trešdien foruma Rīcība un risinājumi Latvijas reģionu attīstībai atklāšanā sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Mūs visus zināmā mērā ir pārņēmusi eiforija, ka mēs esam kaut ko sasnieguši. Tā tas ir. Bet jautājums, kā mēs iesim uz priekšu, ir vairāk nekā nopietns," sacīja Valsts prezidents.Prezidents norādīja, ka Latvija bieži vien vēlas attīstīties līdzīgi kā citas valstis, neņemot vērā tās īpatnības, piemēram, nelielo iedzīvotāju skaitu. Bērziņš kritizēja Latvijas pieeju Eiropas Savienības regulu izpildē, jo, mēģinot sasniegt pašus labākos rezultātus regulu izpildē, Latvija tuvākos desmit gadus, pēc prezidenta domām, nenodzīvos kā neatkarīga valsts.Bērziņš sacīja, ka ekonomiskās krīzes pārvarēšana skaidri ir parādījusi, ka uzņēmēji spēja pielāgoties jaunajiem apstākļiem un rīkoties aktīvi. Lai situācija saglabātos un ekonomiskie rādītāji nesamazinātos, valsts varai ir jāstrādā kopā ar uzņēmējiem. "Ir jāmeklē kopīgi risinājumi," uzsvēra Bērziņš.Tāpat prezidents atsaucās uz kādas ārzemēs studējošas jaunietes pētījumu, kurā secināts, ka lielākā daļa no aizbraukušajiem par pamatu attīstībai uzskata valsts attieksmi pret konkrētu cilvēku. "Tas ir jārisina," pārliecināts prezidents.Jau ziņots, ka trešdien, 23.janvārī Melngalvju namā pēc prezidenta iniciatīvas norit forums Rīcība un risinājumi Latvijas reģionu attīstībai.Forums tiek organizēts ar mērķi piedāvāt praktiskus risinājumus Latvijas reģionu attīstības atbalstam un nepieciešamajām izmaiņām rīcībpolitikā. "2013.gadā reģionu attīstības kontekstā mūsu kopīgs uzdevums ir rast risinājumus, cenšoties saprast un cienīt atšķirīgo, kas sniegtu atbalstu pašvaldību ekonomiskai attīstībai," teikts Stratēģiskās attīstības komisijas (SAK) sagatavotajā ievada materiālā par forumu.Foruma uzdevumi ir izstrādāt priekšlikumus Latvijas attīstībai būtiskās jomās, piedāvāt praktiskus risinājumus, kas veicinātu uzņēmējdarbības attīstību pašvaldībās, atbalstītu valdības un likumdevēju sadarbību Latvijas attīstībai nozīmīgos jautājumos, kā arī informēt Valsts prezidentu par problēmām un risinājumiem, kas būtiski Latvijas reģionu līdzsvarotai un ilgtspējīgai attīstībai."Lai atbildīgi runātu par valsts kopējo attīstību, ir jānovērtē reģionu attīstības tendences, jo līdz šim veiksmīgas ir bijušas tikai tās attīstības stratēģijas, kuras balstās spēcīgu centru attīstībā. Sabiedrībai jāapzinās, ka tikai veiksmīga uzņēmēju darbība reģionos varēs apmierināt iedzīvotāju vēlmes pēc labākas dzīves ilgākā laika posmā. Ir maldīgi domāt, ka tirgus ekonomikas instrumenti spēs atrisināt visas reģionu problēmas bez valsts iejaukšanās," uzskata SAK Policentriskas attīstības veicināšanas darba grupas vadītājs Māris Kučinskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē