Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bērziņš par Latvijas prezidentūru ES: Gribam būt labākie, nedomājot par izmaksām

Valsts prezidenta Andra Bērziņa paustās šaubas par Eiropas Savienības (ES) prezidentūras lietderību tomēr nenozīmējot, ka Latvijai no tās būtu jāatsakās, bet gan rūpīgi jāizvērtē izdevumi. "Ja citi to izdara ar 10 reizes mazākiem izdevumiem valstij, kāpēc mums vajag [tērēt] 10 reizes vairāk? Atkal gribam būt labākie, bet nedomājam, kur mēs to naudu liekam," šorīt intervijā Latvijas Radio komentēja valsts augstākā amatpersona.

"Viss process ir muļķīgs pats par sevi. Pusgadu tu it kā kaut ko dari, izveido institūciju. (..) Bet ko tie cilvēki pēc pusgada darīs, kur viņi ies?" uz neskaidrībām norāda prezidents.

Viņaprāt, ES prezidentūra ir viena no paliekām, kas saglabājās, pārveidojot ES un tādējādi uzskatot, ka visas valstis sevi varēs demokrātiski parādīt. "Zināma loģika tur ir, bet jābūt samērībai ar mūsu iespējām – tāds ir mans ieskats."

Prezidents Bērziņš nesatraucas, ka viņa teikto Eiropā varētu pārprast kā Latvijas vēlmi atteikties no prezidentūras. Viņš uzsver – Eiropā ir pienācis laiks, kad lietas vajag pateikt skaidri.

Viņaprāt, iestāšanās ES viennozīmīgi bija nepieciešams un pareizs solis, taču daudzas lietas savienībā netiek risinātas pienācīgi, par ko, pēc prezidenta domām, arī neviens nešaubās.

"Daudz kas ir jāmaina mūsu domāšanā, it sevišķi par budžeta naudas izlietojumu. To, ka mēs sagatavojam un mierīgi izlaižam cauri visam projektam vairāk nekā 100 miljonus eiro, neredzot neko konkrētu, tikai pieņēmumus. (..) Vajag paskatīties, vai kāds spēj rast loģisku galu," pauž Bērziņš. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē