Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bērziņš: Prezidenta institūcija ir sasniegusi tādu robežu, ka tā spēj ietekmēt procesus

Valsts prezidents Andris Bērziņš vērtējot aizvadīto pirmo gadu valsts pirmās personas statusā atzina, prezidenta institūcija ir sasniegusi tādu robežu, ka spēj ietekmēt konkrētus procesus vai notikumus, lai gan tas notiekot maziem soļiem virzoties uz priekšu.

Intervijā Latvijas Radio Bērziņš īpaši neizplūda savas darbības izvērtējumā, jo pēc viņa domām tas esot jāprasa citiem, lai gan uzreiz piebilda, ka viņam ir izveidojusies diezgan laba sadarbība ar visām varas institūcijām - Saeimu un valdību, kā arī ar citām valsts un pašvaldības institūcijām, bet pats galvenais ar daudzām nevalstiskā sektora organizācijām.

"Mans uzstādījums ir, lai pēc četriem gadiem cilvēki Latvijā dzīvotu labāk, bet arī to izvērtēt ir grūti, jo svarīgas ir cilvēku sajūtas, cik droši viņi jūtas, nevis skaitļos un matemātiskos aprēķinos. Tāpat arī es nestrādāju reitingu dēļ," sacīja Bērziņš.

Pēc viņa domām augsti reitingi neliecina par labu rezultativitāti, jo izmantojot savu dzīves pieredzi, mācoties no citiem ārzemēs, gan šeit Latvijā, tādējādi uzklausot un ieklausoties var sasniegt savus mērķus.

"Jau iepriekš uzskatīju un savu uzskatu esmu nostiprinājis, ka pasaulē nav tādas valsts, kuru var glābt viens cilvēks, jo svarīga loma komandas darbam, ja Valsts prezidents ir komandas spēlētājs, tad var sasniegt labus rezultātus," sacīja Valsts prezidents.

Tāpēc atgriežoties pie gada laikā paveiktā, Bērziņš turpināja, ka prezidenta institūcija sasniegusi tādu robežu, ka spēj ietekmēt konkrētus procesus, piemēram, reģionālās attīstības jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē